HDP'li kadınlar Adıyaman'daki tütün işçisi kadınlarla buluştu

HDP’li kadınlardan oluşan heyet, “Kadın yoksulluğuna hayır” buluşmaları kapsamında Adıyaman'daki tütün işçisi kadınlarla bir araya gelerek, kadınların sesini ve sözünü bulundukları her platformda dile getireceklerini belirtti.

HDP’li kadınlarından oluşan heyet, “Kadınlar için adalet” kampanyasının ikinci etabı olan “Kadın yoksulluğuna hayır” buluşmaları kapsamında her gün farklı şehirlerde işçi kadınlarla buluşmaya devam ediyor. 

Kadınlarda oluşan heyetin içerisinde HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Hüda Kaya, Kadın Koordinasyonu Üyeleri Semiha Şahin ve Feray Mertoğlu, Kadın Meclisi Üyeleri Gülcihan Şimşek ve Hasret Alp, Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, Adıyaman İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca, Adıyaman İl Kadın Meclisi üyeleri ile Kadınların Kurtuluşu Merkezi Koordinasyon Üyesi Nupelda Çelik yer aldı. Kadınların bugünkü adresi ise Adıyaman'daki tütün işçisi kadınları ziyaret etmek oldu. 

Heyete, güvencesiz bir şekilde tarlada çalışan kadınlar, emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti. Edebiyat öğretmenliğini birinci sınıftan terk etmek zorunda kaldığını belirten tütün işçisi bir kadın, eğitimine devam edemeyeceğini ve tütün işçisi olarak çalışmak zorunda olduğunu dile getirdi. 

Güneşin altında günlük 110 liraya güvencesiz çalışan kadınlar, paydos saatlerinin tarladaki işin bitip bitmediğine bağlı olduğunu dile getirdi. Tarlada işin sabah 6.00’da başladığını belirten kadın, “Bazıları sürekli burada, akşama kadar çalışan da var, her gün bu işi yapan da var. Paydos saatimiz belli değil” dedi.

‘YOKSULLUĞUN ADI KADIN OLMUŞ’

Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da, kadınların yoksulluğunu gündemleştirmek ve çözüm yaratmak için bölge bölge gezdiklerini söyleyerek, "Yoksulluğun adı kadın olmuş. Gittiğimiz her yerde kadınların nasıl yoksullaştırıldığına tanık oluyoruz. Kadınlar her yerde emek sarf ediyor ama kadınların emeği görülmüyor” ifadelerini kullandı. 

ADIYAMANLI KADINLAR: BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ 

Heyet son olarak Adıyaman merkezdeki kadınları ziyaret etti. Maruz kaldıkları sorunları heyet ile paylaşan kadınlar, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da, bu ülkede en büyük adaletsizliği kadınların yaşadığına dikkat çekti. Başaran ayrıca en büyük yoksulluğu da kadınların yaşadığını belirterek, buna karşı her zaman dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Başaran, kadınların sesini ve sözünü bulundukları her platformda dile getireceklerini belirtti.