HDP'li kadınlar Filistin ve Lübnanlı kadınlarla görüştü

HDP’li kadınlar, Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Devlet Topluluğu ve Arap Kadınları Cemiyeti’nden Emel Ebu Ayşe ve Lübnan Temsilcisi Abeer Ahmed ile online toplantıda bir araya geldi. Toplantıda iki ülkenin kadın sorunları tartışıldı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Ayşe Berktay, HDP Kadın Diplomasi Komisyonu Sözcüsü ve Ortadoğu Masası Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Adana Milletvekili ve Ortadoğu Masası Eşsözcüsü Tülay Hatimoğulları, Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Devlet Topluluğu ve Arap Kadınları Cemiyeti’nden Emel Ebu Ayşe ve Lübnan Temsilcisi Abeer Ahmed ile online toplantıda bir araya geldi. 

Toplantıda konuşan HDP’li Ayşe Acar Başaran, Filistin ve Kürdistan coğrafyasının mevcut durumuna dair benzerliklerini belirtirken “Ortadoğu’da kadın bedeni bir savaş alanı haline getirildi. Varto’da Ekin Wan’ın bedeninin çıplak teşhiri ile beraber mevcut savaşın ilk hedefinin kadınlar olduğuna hep beraber şahitlik ettik” dedi.

Başaran, Kürt kadınlarına yönelik saldırılara değinerek, cezaevlerinin adeta toplama kampı haline getirildiğini ve çıplak aramalarla tutsaklara cinsel işkence yapıldığını dile getirdi. 

Filistinli Emel Ebu Ayşe, Kürtler ve Filistinlilerin koşullarının benzerliğine dair aynı fikirde olduğunu, bunun yanında Filistinli kadınların erkek egemen zihniyetin yanı sıra Gazze ve Batı Şeria rejimlerine karşı da mücadele ettiklerini aktardı. 

Filistinli kadınların dayanışma mesajı verdiği toplantıda, özellikle Ortadoğu'da tarihsel ortaklıkların göz önünde bulundurulması ve  kadınların bu tarihselliği unutmadan ortak hareket etmesi gerektiği ifade edildi.