HDP, yaylada koçer kadınlarla buluştu

HDP Kadın Meclisi heyeti, Sinek Yaylası'nda koçer kadınlarla bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, "Kadın yoksulluğuna hayır, kadınlar için adalet" kampanyası kapsamında Ağrı Taşlıçay ilçesine bağlı Sinek Yaylası'nda koçer kadınları ziyaret etti. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un yanı sıra HDP Kadın Meclisi’nden Mukaddes Erdoğdu, Kadın Koordinasyonundan Feray Mertoğlu, Tülay Koçak ile Hazal Karabey, Parti Meclisi’nden Hatice Akdağ ve Tevgera Jinén Azad (TJA) aktivisti Hacer Karaoğlan da heyette yer aldı.
Başaran, yaylada kadınların karşılaştıkları zorlukları dinledi. Iğdır'dan yaylaya gelen kadınlar, 3 ay boyunca kalacakları yaylada elektriğin olmadığını, suyu ise kuyudan çekmek zorunda kaldıklarını anlattı.

ÜRETEN KADINLAR, PARA ERKEKLERE

Kadınlardan Mori Kısak, "Gözümü açtığımdan beri koçerlik yapıyoruz. Çocuklarımla beraber geldik ve 3 ay burada kalacağız. Hayvanları sağıp, mandıraya veriyoruz. Geçim olsa da olmasa da bu işi yapmaya mecburuz. Biz üretiyoruz ama parayı erkekler alıyor" dedi.
16 yaşındaki Rabia Çoğun da koçerlik yapan ailesine yardım ediyor. Yaylada oldukları için derslerine çalışmadığını ve internete erişim sağlayamadığını söyleyen Çoğun, "Ülkede çok fazla adaletsizlik var. Tableti okulun bitmesine bir hafta kala verdiler. İki kız kardeşim ile birlikte telefondan bağlanıp ders almaya çalışıyoruz. Hiç ders alamadık" dedi.
HDP'li kadınlar, ev işçisi kadınları dinlemek için Ağrı’ya bağlı Ziro köyüne geçti.