Helinc şehitleri Til Berak’ta anıldı

Qamişlo’nun Til Berak ilçesinde Helinc katliamı şehitleri için anma yapıldı. Bir kez daha Türk devletinin soykırım saldırıları kınandı.

Türk devletinin Kobanê’nin Helinc köyünde katlettiği Zehra Berkel, Hebûn Mele Xelîl ve Emine Weysî’nin şehadetinin 2’nci yıl dönümü vesilesiyle Qamişlo’nun Til Berak ilçesinde yürüyüş düzenledi.

İlçenin güneyinden İç Güvenlik Güçleri Merkezi'ne doğru başlayan yürüyüşe onlarca kişi katıldı. Yürüyüşte şehitleri ve kadın direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

İç Güvenlik Güçleri Merkezi önünde yapılan mitingde Kongra Star Koordinasyon Üyesi Henan Silêman, işgalci Türk devletinin bölge halkına yönelik zulmünü kınayarak, "Türk devletinin devrimci kadınlara Ortadoğu halkına yönelik vahşi katliamlarını şiddetle kınıyoruz. Türk işgalinin drone saldırısında şehit olan Zehra, Hebûn ve Emine yoldaşlarımızı da anıyoruz” dedi.

Türk işgalinin suçlarına karşı uluslararası sessizliğin, suçlara ortak olmaları anlamına geldiğini vurgulayan Henan Silêman, Türk işgalinin özgür kadınların iradesinden korktuğunu sözlerine ekledi.

Henan Silêman konuşmasının sonunda, dünyadaki tüm kadın hareketlerini ve dünya halklarını özgürlüğün gerçekleşmesi için tarihi bir duruş sergilemeye çağırdı.