Hemo: 8 Mart kadınların direniş sembolüdür

Tüm direnişçi kadınların 8 Mart'ını kutlayan Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Şîraz Hemo, "Kadınlar bu tarihi süreçte yine üzerine düşen rolü oynadılar. 8 Mart kadınların direniş sembolüdür" dedi.

Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Şîraz Hemo, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ANF'ye konuştu. Kürt kadınları başta olmak üzere tüm dünya kadınların 8 Mart'ını kutlayan Hemo, Leyla Güven'in direniş ruhu ile mücadelelerini yükselteceklerini belirtti. Bu tarihi süreçte kadınların öncülük ettiğini söyleyen Hemo, "Açlık grevi direnişinde Leyla Güven ve diğer direnişçiler büyük bir direniş içerisindeler. Kimse bu direniş ve inanç karşısında duramaz. Leyla Güven'in ardından yüzlerce kişi açlık grevine başladı" diye konuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hemo, "Kadınlar bir kez daha bu tarihi süreçte üzerine düşen rolü oynadı. Kadınlar zaten bir direniş okuludur. 8 Mart kadınların direniş sembolüdür. Bizler de kadın davasını savunan şehitlerimizin yolunda gideceğiz.

Bu yıl özellikle Ortadoğu'da kadın birliğinin sağlanması lazım. Çünkü bölgede hala kadın kırımı yaşanıyor. Sistem toplumda, siyasette, ekonomide öncülük yapan kadınların öncülük rolünü yok etmek istiyor. Leyla Güven'in direnişi kadın kırımına karşı da bir direniştir. Tekrar tüm direnişçi kadınların 8 Mart'ını kutluyorum. Leyla Güven'in direniş ruhu ile mücadelemizi yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.