‘Her Kadının Bir Hikayesi Var’ çalışmasının 4. için çağrı

Utamara Kadın Buluşması, “Her Kadının Bir Hikayesi Var” kitap çalışmasının 4’üncüsü için çağrı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Utamara Kadın Buluşması, “Her Kadının Bir Hikayesi Var” kitap çalışması için başvuruların başladığını belirtti.

Utamara Kadın Buluşması açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Utamara Kadın Buluşma Merkezi, kadınların yazdığı öykü ve şiirlerden oluşan ‘Her Kadının Bir Hikayesi Var’ kitap çalışmasını üç kitap halinde okurlarıyla buluşturmuştu.

Değerli ve anlamlı bulduğumuz ‘Her Kadının Bir Hikayesi Var’ yazma geleneğini sürdürmek ve dördüncü kitap çalışmamızı başlatmak istiyoruz.

Özgürlüklerin her alanında mücadele ederek, çoğaldığımız gibi edebiyatın özgürlük alanında da çoğalmak istiyoruz.

Kadınlar açısından 2020 yılı her anlamda bir mücadele yılı olarak geçti. Covid-19 salgınının yarattığı zorluklar ve izolasyon en çok kadınların yaşamını etkiledi. Her kadının yaşam deneyiminde birikmiş hikayeleri, şiir tadında birikmiş güzellikleri vardır.

Bin yıllardır kadın hakikatini yok sayan, cinsiyetçi, erkek egemenlikli sistemle mücadele eden kadınlar olarak, direnişimizi, özgürlük umudumuzu, dünyayı değiştirme iddiamızı, inancımızı meydanlarda buluşturuyoruz.

Bütün bu deneyimlerimizi öyküleştirerek, şiirleştirerek de buluşmalarımızı, dayanışmamızı çoğaltabiliriz. Yaşadığımız zorlukların, uğradığımız şiddetin, ayrımcılığın, haksızlık ve hukuksuzluğun sorgulamasını yapabilir, yazarak yaşam ve mücadele deneyimimizi gelecek kuşaklara aktarabiliriz.

Yazmak da bir eylem, bir direniş biçimidir. Edebiyat da en özgür ve özgün sanat biçimidir. Kadınlar olarak yaşama dair biriktirdiklerimizi yazarak, özgür düşünmenin, özgür hissetmenin mutluluğunu paylaşabiliriz. Kadınların kaleminden sevinçlerimizi, umutlarımızı, özlemlerimizi, acılarımızı, trajedilerimizi öyküleştirelim. Kadınlar olarak ne yaşıyoruz? Nasıl yaşamak istiyoruz, sorularına şiir tadında cevaplar bularak, edebiyatın güzelliğinde buluşalım.

Katılma koşulları:

  1. Kadınlar tarafından yazılan, kadınların hayat hikayelerini tema olarak işleyen ve hiçbir yerde yayınlanmamış öykü ve şiirler değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
  2. Öyküler ve şiirler Kürtçe, Türkçe, Almanca, İngilizce yazılabilir.
  3. Her katılımcı bir şiir, bir öykü ya da iki şiir, iki öykü gönderebilir. Metinler yazarın gönderdiği isim ile yayınlanır ve metni yayınlama hakkını da onaylamış olur.
  4. Metinler A4 sayfası ile 5-6 sayfayı geçmemeli. Metinler el yazısı olarak gönderileceği gibi, e-mail olarak da gönderilebilir.
  5. Son gönderme tarihi 1 Eylül 2021’dir.
  6. Katılımcıların isim, adres, e-mail, telefon numarası, kısa bir özgeçmiş ve bir fotoğraf göndermeleri gerekmektedir.

 

Frauenbegegnungsstatte

UTAMARA e.V

In der Stehle 26

53547 Kasbach-Ohlenberg

Tel: 02644-602424

Fax: 02644-602426

e-mail: [email protected]