Hindistan’da kadınlar tecavüze karşı öz savunmasını yapıyor

Kadına yönelik şiddet ve tecavüzün her geçen gün arttığı Hindistan’da genç kadınlardan oluşan “Red Brigade”, öz savunmayı güçlendirerek mücadele yöntemleri geliştiriyor.

Her 20 dakikada bir, bir kadının tecavüze uğradığı Hindistan’da kadınlar öz savunmalarını geliştiriyor. Tecavüze uğrayan kadınların yüzde 95’inin tecavüzcüsünü tanıdığı verilerle dile getiriliyor.

Genç kadınlardan oluşan “Red Brigade” isimli sivil toplum örgütü genç kadınlara, tecavüz ve cinsel şiddete karşı öz savunmayı öğretiyor.

Fransız hocalar ve Krav Maga Women Protect isimli Fransız dernek tarafından desteklenen “Red Brigade” isimli kadın sivil toplum örgütü, Hindistan’ın kuzeyindeki Lucknow kentinde varlığını sürdürüyor.

Her 20 dakikada bir, bir kadının tecavüze uğradığı Hindistan’da “Red Brigade” isimle ve genç kadınlardan oluşan bir sivil toplum örgütü, Lucknow kentinin gece kondu semtlerinde sürekli devriye gezerek şiddete maruz kalan kadınları korumaya ve eğitmeye çalışıyor.

Yerelden aldıkları maddi yardımlarla varlığını sürdürmeye çalışan “Red Brigade”da yer alan kadınların hepsi tecavüze uğramış kadınlar. Usha Vishwakarma’nın 2011 yılında kurduğunda çok az sayıda olan “Red Brigade” üyelerinin sayısı bugünlerde çok çok artmış durumda.

Mahallelerde devriye gezen kadınlar, kadınlara da tecavüze karşı öz savunmayı öğretiyor. Derneğin kurucusu olan Usha Vishwakarma da bir tecavüz saldırısından kurulan bir kadın.

Usha Vishwakarma, “Saldırıdan dolayı psikolojim bozulmuştu ve bir buçuk yıl boyunca evimde oturdum” diyor.

Evinden çıkmaya başladıktan sonra başka genç kadınların da tecavüze ya da tecavüz girişimine maruz kaldığını fark ettiğini sözlerine ekleyen Vishwakarma, “Eğitim sektöründe çalışıyordum. Ama kız çocuklarının güvende olmadığı bir ortamda eğitmenin anlamı olmadığını fark ettim” diye devam etti.

Usha Vishwakarma, hedefinin Lucknow kentini modern ve bütün genç kadınların öz savunmasını yapabildiği bir kent haline getirmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

Ülke genelinde yaklaşık 8 bin kadının üye olduğu “Red Brigade” yakın dövüş sanatı öğrenerek hem kendilerini koruyor, hem de kadınlar öz savunmayı öğretiyor.