Hindistan’da Müslüman kadın düşmanı kampanya

Hindistan bu hafta internet üzerinde korkunç bir islamofobi kampanyası ile sarsıldı. Bir internet uygulamasında kadınlar açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Polis ilk şüphelileri yakaladı.

Bulli Bai isimli internet uygulaması üzerinden 100 dolayında Müslüman kadınların fotoğrafları rötuşlanarak açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Site, herhangi bir ödeme yapılmadan kapatıldı.

Bu uygulama ile tanınmış Müslüman kadınların aşağılanmasının amaçlandığı belirtildi, zira fotoğraflarına yer verilenler arasında aktivistler, avukatlar, pilotlar ve çok sayıda gazeteci de vardı.

Hedef alınan gazetecilerden Sayema Rahman, “Biz ezilenler adına konuşuyoruz, adaletsizliklere karşı mücadele etmeye çalışıyoruz ve bu, bizi susturmaya yönelik organize edilmiş bir kampanyadır” dedi.

HÜKÜMET TEŞVİK EDİYOR

Kadınlar ilk kez böyle bir saldırının hedefi olmuyor. Geçen temmuz ayında, neredeyse aynı sistem 80 kadına karşı kullanılmıştı. Bu kez Sulli Deals isimli bir uygulama kullanılmıştı. Suç duyurularında bulunulsa da, bu girişimde bulunanlar tespit edilmemiş, gözaltına alınan olmamıştı.

Müslümanlar, Hindistan’da islamofobiye karşı yeterince mücadele edilmediği, hatta polis ve yetkililer tarafından hoşgörüldüğü tepkisinde bulunuyor. Hindu milliyetçiler bu saldırıların sorumluları olarak görülüyor. Cezasızlık politikası nedeniyle saldırılar tekrarlanıyor.

BU KEZ DÖRT KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, BİRİ KADIN

Ancak bu kez Maharashrra eyaletinde muhalefetten federal bir milletvekili polisi olaya el atmaya sevk etti ve 1 Ocak’tan bu yana yapılan çok sayıda suç duyurusuna ilişkin harekete geçmeye zorladı. Birkaç gün içerisinde dört kişi yakalandı, tümü 18 ile 21 yaşları arasındaki Hindulardan oluşuyor. Bazıları mühendislik alanında okuyan öğrenciler. Bu kadın düşmanı kampanyaya katılanlardan birinin ise kadın olması dikkat çekiyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün raporları Hindistan’da kadınlara yönelik saldırıların medyada görünür olmasına orantılı bir şekilde arttığına dikkat çekiyor. 

Ancak aktivistler, gerçek büyük skandalın, aşırı milliyetçi, İslamofob ve kadın düşmanı Narendra Modi hükümetinin sessizliği olduğunu belirtiyor.