HPG-YJA Star gerillaları: Hep birlikte başarıya ulaşacağız

Güney'deki açlık grevi direnişçilerine mektup yazan gerillalar, "Eyleminizle birlikte düşmana olan kinimiz daha da arttı. Tek amacımız var, hep birlikte başarıya ulaşacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevi direnişleri devam ediyor. HPG-YJA Star gerillaları Güney Kürdistan'da açlık grevinde olan Nasır Yağız, İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok ve Herêm Mehmud'a bir mektup yolladı. 107 gündür açlık grevinde olan Fadile Tok, gerillaların mektubunun kendisini çok sevindirdiğini belirterek, "Gerillalar başta olmak üzere eylemimize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, selamlarımı iletiyorum.

Dağlarda direnen savaşçıların bize ilişkin dile getirdikleri güzel duygu ve düşünceleri Rêber Apo'ya armağan ediyorum. Çünkü Ortadoğu'daki en büyük direnişçi Rêber Apo'dur. Kürt halkının ilk savunma gücü gerilladır. Zulme karşı göğüs göğüse savaşıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Başarı Kürt evlatlarının olacaktır" diye konuştu.

YANINIZDAYIZ

HPG-YJA Star gerillaları adına açlık grevi direnişçilerine Viyan Raperin imzası ile yazılan mektup şöyle:

"Değerli arkadaşlar, Herem Mehmûd, Nasır Yağız ve Fadile Tok için. Her şeyden önce Kürdistan dağlarından Herêm Mehmûd, Fadile Tok ve Nasır Yağız'a en içten selamlarımızı gönderiyoruz, direnişinizi ve başarınızı kutluyoruz. Biz de direnişinizi destekliyoruz, amacımız bir, birlikte başarıya ulaşacağız. Bu ülke özgürlüğü ve onuru için en değerli çocuklarını feda etti. Bir çok öncü bu umut için yola çıktı, onurlu ve şerefli bir şekilde canlarını feda ettiler. Yaklaşık 50 yıldır önderimiz herkesten farklı direniyor ve birçok kazanım elde etti.

Rêber Apo'nun mücadelesinin eriştiği nokta Kürt halkını bir kez daha canlandırdı, özgürlük ve başarı umudunu arttırdı. Bundan dolayı önder Apo'ya yönelik düşmanlık ve tecrit daha da arttırıldı. Milyonlarca insanın yüreğini bir hücrede tecrit etmek istiyorlar. Ama bilmiyorlar ki şimdi bile milyonlarca insanın yüreği önder Apo'nun ideolojisi ile atıyor.

BİNLERCE YILIN ÇIĞLIĞI OLDU

Şu an halkın ve ülkenin durumuna baktığımız zaman, düşmana olan kinimiz ve öfkemiz daha da artıyor. Leyla Güven ve Nasır Yağız öncülüğünde binlerce direnişçi tüm dünyanın gözü önünde önderi, ülkesi ve halkı için canını feda ediyor. Özgür dağlarda, Leyla Qasım, Viyan Soran, Bakur ve Sirwan'ın diyarında yüreğimiz sizin için atıyor. Düşmana karşı direnen gençlerimizi kutluyoruz. Tutumunuzla binlerce yılın çığlığı oldunuz. Leylaların direniş toprağından sesimizi size, Leyla Güven ve diğer direnişçilere ulaştırıyoruz.

GÜNEY HALKINA VE GENÇLERE ÇAĞRI

Mektup yolu ile Güney Kürdistan ve gençlere çağrıda bulunuyoruz. Yurtsever Kürdistan halkına; Siz bize mücadeleyi, devrimciliği ve yurtseverliği öğrettiniz. Şu an bu toprakların binlerce genci özgür bir ülke için savaşıyor. Siz özgür ve anlamlı bir yaşama layıksınız. Rêber Apo ile Birakujî savaşı sona erdi, Kürt halkı dünya tarafından tanındı ve felsefesi ile dünyayı salladı.

Çocuklarınız Viyan Soran, Sîrwan, Dersim ve binlercesi Rêber Apo'nun fikirleri ile bu dava için canını feda etti. Artık geleceğiniz için tutum sahibi olun. Dünyaya Rêber Apo'ya yönelik tecridin sona ermesi için ayakta. Böyle hassa bir süreçte Güney Kürdistan'ın başkentinde bir Kürt genci bedenini ölüme yatırdı. Sizin buna karşı bir tutumunuz yok. Düşman toprağımıza gelip, gençlerimizi katlediyor ve bizi avları gibi görüyorlar.

Mama Rîşê'nin diyarında Germiyan'da bir genç önderi için canını feda ediyor. Yaşanan sessizlik bu halkın tarihine uzak bir tutumdur. Biran önce bu tutumdan vazgeçin, önder Apo'nun etrafında kenetlenin, ülkenize ve gençlerinize sahip çıkın.

KUTSAL MÜCADELEYE KATILIN

Gençlere çağrımız şudur; sakın unutmayın bu topraklarda, devrimci ve öncü Leyla Qasım, Leyla Walî Hisên, Dr. Sîrwan, Aram ve Zêrevan mücadeleleri ile düşmanı yenilgiye uğrattı. Onların bize bıraktığı meşalenin sönmemesi lazım. Tam tersi daha gürleşmesi ve başarı yolunu aydınlatması lazım.

Gençler, Şêladizê ve Dêrelokê şehitlerine bakın, Kandil şehitlerine bakın, Nasir, Herêm, Denîz, Îmam, Gulistan, Fadile ve diğer binlerce direnişçilere bakın. Elinizi yüreğinize ve vicdanınıza koyun, bu sessizliğe son verin, kutlu mücadeleye katılın. Şüphesiz hep birlikte amacımıza ulaşacağız ve kazanacağız. Önder Apo'nun özgürlüğünü şehitlere, halkımıza ve tüm insanlığa armağan edeceğiz."