HPJ 8 Mart’ı kutladı, mücadeleyi yükseltmeye çağırdı

Doğu Kürdistan’daki Kadın Savunma Güçleri (HPJ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir mesajla kutladı.

HPJ Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “bu hassas ve belirleyici süreçte kadının özgürlüğü ve insanlık için onurlu bir yaşam mücadelesini yükselttiklerini” kaydetti.

HPJ, “Bizler, Doğu Kürdistan'ın savunma güçleri olarak, bugünün Halk Önderi Apo ve başta İran ve Doğu Kürdistan kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarına kutlu olmasını diliyoruz” dedi.

Kadınların yıllardır var olmak için verdikleri mücadelenin bitmediğini ve devam ettiğini belirten HPJ, özellikle İran devletinin “cinsiyetçi ve faşist” politikalarına tepki gösterdi.

İran’da kadın düşmanı politikalar, recm, cinayet, idam ve tutuklamalara dikkat çeken HPJ, zalim rejime karşı mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Kadının tüm renkleri ve farklı ulusların el ele vererek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çizgisinde özgürlüğü elde edene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden HPJ, “Hepimiz ideolojik, felsefi ve manevi temelde bir araya gelmeli, çoğulcu bir örgütlenme kurmalı ve kadın olarak yaşamalıyız.

HPJ, Doğu Kürdistan ve İran kadınlarını her alanda tavır almaya, kadın soykırımına karşı kendilerini korumaya, KJAR’ın kadın kırımı ve doğa kırımına özgür yaşam için başlattığı kampanyaya katılmaya çağırdı.