HPJ: Kadın soykırımına son verelim

HPJ, "Kadın soykırımına son verelim" şiarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü karşıladı.

Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ), Kürdistan'ın özgür dağlarında 8 Mart vesilesiyle, ''Kadın birliğiyle kadın soykırımına son verelim'' şiarıyla askeri bir tören düzenledi.

Askeri törende KJAR Koordinasyon Üyesi Ciwana Sinê, KODAR Eşbaşkanı Gulan Fehim, HPJ Komutanı Faraşin Mahabat, YJCR Koordinasyon Üyesi Viyan Karxo ve HPJ Komutanı Rojda Zagros hazır bulundu.

HPJ Komutanı Faraşin Mahabat, askeri törende 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün direniş ve özgürlük bayramına dönüştüğünü belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, özgürlük, eşitlik ve adil bir yaşam adına mücadele eden, şehit olan kadınların 8 Mart'ını kutladı.

'KADIN İSYANI BÜYÜYOR'

Faraşin, konuşmasının devamında erkek egemen sistemin kadın köleliğine dayanarak sürdürülmek istendiğini belirterek, buna karşı kadın isyan ve direnişinin büyük dalgalar biçiminde karşı durduğunu, kadın özgürlük mücadelesinin artık engellenemez bir duruma geldiğini söyledi.

Faraşin, ''Kadınlar bilinç ve örgütlülük alanında geliştikçe kendi varlığına daha derinden nüfus edip, yaşam içinde kendi rol ve misyonunun ne olduğuna dair daha derin bir kavrayışa ulaşıyor. Bu temelde egemen, zorba, yalancı erkeğe boyun eğmeyip, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü büyük bir direniş ruh ve bilinciyle karşılıyorlar'' dedi.

Faraşin, HPJ'nin, ''Kadın Birliğiyle Kadın Kırımına Son Verelim'' şiarıyla 8 Mart'ı karşıladığını belirterek, ''Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem kadınların dönemidir; özgürlük, demokrasi ve doğayla iç içe yaşamanın dönemidir. Kuşkusuz zorlu bir dönem olacaktır, büyük bedeller verilecektir ama yine de kadınların öncülüğünde insanlık özgür ve eşit yaşamı muhakkak kuracaktır" diye kaydetti.

'ÖZ SAVUNMA İLE ÖRGÜTLENİLMELİ'

Faraşin, Kürt Kadın Hareketi'nin durumuna dikkat çekerek, ordulaşan, partileşen, sistem kuran nitelikleri itibarıyla Kürt Kadın Hareketi'nin kadın hareketlerinin öncülüğünü yaptığını belirterek, kadınlar ve halklar için bir umut haline geldiğini vurguladı.

Faraşin, İran rejiminin kadınlara yönelik baskı, terör uygulamaları dile getirerek, bu uygulamaların hedefinde Kürt kadınlarının olduğunu belirtti. Rejimin baskı ve terör uygulamalarına karşı öz savunmanın önemine dikkat çeken Faraşin, ''Tüm kadınların öz savunma temelinde örgütlenmeleri gerekir. Öz savunma kadınlar için en yaşamsal bir zorunluluk ve ihtiyaçtır'' dedi.

Faraşin konuşmasının devamında şunları söyledi: ''Bugün HPJ'den ilham alan kadınlar, tüm Kürdistan'da öz savunma temelinde örgütlenerek, kadınlar ve halklar için yaşam ve umudun kaynağı haline gelmiştir. Kadın ordulaşmasının ilk nüvesi olan YJA Star'ı, Rojhilat Kürdistan'ında HPJ, Rojava'da YPJ, Bakur'da YPS Jın ve Şengal'de YJŞ olarak örgütlenen özsavunma güçlerini, ve enternasyonel bir ruhla Kürdistan devrimine katılan tüm kadınları selamlıyorum."
Konuşmaların ardından tören, ''Jin Jiyan Azadî, Bê Serok Jiyan Nabe'' sloganları eşliğinde sona erdi.