IGFM: Gülser Yıldırım serbest bırakılsın

Uluslararası İnsan Hakları Birliği (IGFM), 2016 yılından bu yana cezaevinde olan Kürt kadın siyasetçi Gülser Yıldırım’ın serbest bırakılması için Erdoğan’a mektup gönderdi.

Uluslararası arenada önde gelen sivil toplum kuruluşların başında gelen Uluslararası İnsan Hakları Birliği (IGFM) HDP Mardin eski milletvekili Gülser Yıldırım’ın serbest bırakılması için harekete geçti. 10 Mayıs Anneler Günü vesilesiyle geçtiğimiz hafta aralarında Yıldırım’ın da bulunduğu cezaevindeki cesur 5 kadından biri ilan eden IGFM, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

IGFM Erdoğan’dan 4 Kasım 2016’de ‘örgüt üyesi’ suçlamasıyla tutuklanarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıtılan Yıldırım’ın serbest bırakılmasını talep etti. Kuruluşun resmi internet sitesinde yayınlanan 11 Mayıs tarihli mektup IGFM yöneticisi Vasilis Pavegos’un imzasıyla gönderildi.

‘DEMOKRASİYE DÖNÜN’ ÇAĞRISI

Mektupta Yıldırım’ın hayatı ve mücadelesi anlatılarak şu çağrı yer aldı: “Koronavirüsü salgını nedeniyle ağırlaşan cezaevi koşullarından dolayı dört çocuk annesi Gülser Yıldırım’ın serbest bırakılmasını istiyoruz.” 2011 ve 2015 yılarında Yıldırım’ın Mardin’den milletvekili olarak seçildiği hatırlatılan mektupta ayrıca Erdoğan’a “Ülkenizde yeniden demokrasiyi sağlayın” çağrısı da yapıldı.

Demokrasiyi gerçekten yakalayan bir Türkiye’nin Avrupa’nın güçlü ve içten partneri olacağı belirtilen mektupta “Gülser Yıldırım ve diğer siyasi tutukluların serbest bırakılması bu sürecin başlangıcı olabilir” görüşüne yer verildi.

Merkezi Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan IGFM, 1972 yılından hükümet dışı uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışıyor. Dünya çapında 35 bine yakın üyesi olan kuruluşun 26 ülkede örgütlü ağı bulunuyor.