Jinên Tîrêjên Rojê 9 araç, 2 fabrika, 1 depo ve 1 marketi yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim komplosunu protesto etmek amacıyla beş kentte 7 lüks araç, 2 servis aracı, bir kamyon, iki fabrika, bir depo ve bir marketi yaktıklarını bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, "Şehit Bêrîtan ve Şehit Gurbeteli Ersöz anısına ve 9 Ekim komplosuna karşı eylemler gerçekleştirdiklerini" bildirdi.

Açıklamada, "Bizler, Jinen Tirejen Roje insiyatifi olarak şehitlerimizin çığlığı olacak, şehirlerimizi özgürleştireceğiz; faşizme kendi sokaklarını, şehirlerini mahallelerini dar edeceğiz ve döktükleri kanda boğacağız" denildi.

Açıklamada 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen eylemler şöyle sıralandı:

"3 Ekim günü Amed'de 9 Ekim komplosuna karşı Hevsel Bahçelerindeki Millet Bahçesi'ne 'Komployu yeneceğiz tecridi kıracağız' pankartı asıldı.

4 Ekim günü Sakarya'nın Erenler ilçesinde AKP-MHP'li faşistlere ait bir fabrika birimlerimiz tarafından ateşe verilerek imha edildi.

5 Ekim günü Kocaeli Gebze'de kadın birimlerimiz tarafından faşist ve ülkü ocaklarına ait 2 servis aracı ve bir lüks araç yakılarak imha edildi.

Aynı gün mahallede bulunan bir A-101 markete önce EYP atılmış daha sonra molotoflarla yakılarak ateşe verilmiştir.

7 Ekim günü İstanbul Göktürk'te AKP MHP faşizmine hizmet veren bir kumaş deposu ve bu depoya ait bir lüks araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

8 Ekim günü İstanbul Büyükçekmece'de faşistlere ait bir yük kamyonu birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

9 Ekim günü Tekirdağ'ın Saray ilçesinde AKP'li bir işadamına ait Ayçekirdeği üretim fabrikası ve bu kişiye ait bir lüks araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

10 Ekim günü İstanbul Fatih'te AKP'li faşist gençlere ait dört lüks araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi."