Jinen Tirejen Roje'den tecride karşı eylemler

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, İmralı'de Kürt HalK Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı AKP-MHP'li faşistlerin mekânlarına eylemler gerçekleştirdi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif, son günlerde düzenlediği eylemlerin ayrıntılarını şöyle duyurdu:

"21 Mart - İstanbul-Beylikdüzü'nde faşist AKP'ye ait BİM ve A 101 marketlerine birimlerimiz tarafından eş zamanlı olarak el yapımı patlayıcılarla  ve molotoflarla eylem düzenlendi. 2 market büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.

22 Mart - Kocaeli-Gebze'de birimlerimizin uzun zamandır takip ettiği fuhuş ve uyuşturucu çetelerine yönelik eylem düzenlendi. Çetelere ait 6 araç ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir. Ayrıca çete lideri olarak bilinen AKP gençlik kollarından Salih ismindeki şahıs eylem esnasında yaralanmıştır.

23 Mart - İstanbul-Silivri'de Türk faşistlerin yoğunlukta yaşadığı mahalleye birimlerimiz eylem düzenlemiştir. Eylemde 8 lüks araç, 1 nalbur ve 1 market ateşe verildi. Eylem sonrası faşist TC polisi mahalleyi ablukaya alıp rastgele etrafta bulunan insanlara saldırmıştır. Birimlerimiz eylem bölgesinden güvenli bir şekilde yerlerine çekilmiştir.

24 Mart - Tekirdağ-Muratlı'da AKP-MHP'li faşistlere  ait bir evi birimlerimiz ateşe verip ev kullanılamaz hale getirmiştir.

24 Mart - İstanbul-Eminönü'nde birimlerimizin uzun zamandır takip ettiği emekli bir faşist TC polisine ait markete birimlerimiz eylem düzenledi. Market ateşe verildi, faşist de yaralanmıştır."