Jinnews'ten Gönüllü Muhabirlik Kampanyası

Gönüllü muhabirlik için kampanya başlatan Jinnews, "Tüm kadınları kendi ajansları olan Jinnews ile dayanışmaya ve gönüllü muhabirimiz olmaya çağırıyoruz" dedi.

Kadın ajansı Jinnews, Gönüllü Muhabirlik Kampanyası başlattı.

'SALDIRILAR DA MÜCADELE DE BÜYÜYOR'

Ajans tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Kadınlar olarak, haklarımıza, yaşamlarımıza dönük saldırıların büyüdüğü bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan kadın mücadelesinin sonucu olan İstanbul Sözleşmesi, nafaka hakkı geri alınmak istenirken, diğer taraftan da kadınlar katlediliyor, şiddete maruz bırakılıyor, maruz bırakıldıkları hak ihlalleri de meşrulaştırılmak isteniyor. Bu saldırılara karşı ise kadınlar mücadelelerinden geri adım atmıyor.

Yaşamın her alanında kadın, doğa, çocuk düşmanı, eril, ayrımcı politikalara karşı yüz yıllardır süren özgürlük ve eşitlik mücadelesi bugün de yükselmeye devam ediyor.

'DAHA ÇOK KADININ SESİ DUYULMALI'

Bizlerin de Jinnews olarak mücadele verdiğimiz alanların başında basın ve medya geliyor. Her gün şiddete maruz bırakılmaya, katledilmeye dönük yaşadığımız öfkemizi; yaşamlarımıza dönük saldırıların meşru kılındığı eril medyayı, eril medyanın beslendiği eril yargıyı, siyaseti  teşhir etme gücüne dönüştürüyoruz. Toplum olarak, özelde de kadınlar olarak yaşamlarımızın, haklarımızın, demokratik kazanımlarımızın saldırılarla geriletilmek istendiği bu süreçte, kadın kimliğimizden,  kapatılan kadın ajanslarından, cesur meslektaşlarımızdan, feministlerden, ekolojistlerden, insan hakları savunucularından ve kadın özgürlük mücadelesinden aldığımız güç ile 25 Ekim 2017’de yola çıktık. İki yılımızı geride bırakırken, daha çok kadının sözünü söylediği, sesini duyurduğu bir platform olma iddiamızı sürdürüyoruz. Bu iddiamız doğrultusunda yaşamın her alanından, kadının olduğu her yerden, kadın emeğini, direnişini görünür kılarken; kadına yönelik şiddet, baskı politikalarını teşhir ederken yalnız olmadığımızı biliyoruz.

Kadına yönelik şiddetin bu kadar artarak devam ettiği, bunun karşısında cezasızlık politikasının sürdüğü bu dönemde; dayanışma ile kısılmak istenen sesimizi, sözümüzü birlikte yükseltelim.

'TEK YAPMAN GEREKEN...'

Öznesi kadın olan yaşamdan kesitleri video, fotoğraf ile paylaşarak dayanışalım, kadın kimliğini görünür kılalım. Tüm kadınları kendi ajansları olan Jinnews ile dayanışmaya ve gönüllü muhabirimiz olmaya çağırıyoruz.

Tek yapman gereken, tanıklık ettiğin kadının başarı, mücadele öyküsünü ve   kadına, çocuğa, doğaya, hayvanlara dönük tüm ihlalleri bizimle paylaşarak gücümüze güç katmak olacak.

WhatsApp ihbar numaramız: 05302356656."