Kadın Meclisi, 12 Mart şehitlerini andı

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, 12 Mart Qamîşlo Serhildanı şehitlerini anarken, "Şehitlerin mücadele ve direniş yolundan ayrılmayacağımız sözünü veriyoruz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, yazılı açıklama yaparak, 12 Mart Qamîşlo Serhildanı şehitlerini andı.

Açıklamada şöyle denildi:

“12 Mart 2004 Qamîşlo Serhildanı’nda 30’dan fazla genç Suriye güvenlik güçleri tarafından katledildi ve binlercesi Suriye’nin diğer kentlerinde başka bir tutuklama hamlesi çerçevesinde rejimin zindanlarında katledildi. Qamişlo’da başlayan ayaklanma Kürtlerin olduğu diğer bölgelere de hızlıca yayıldı. Bu ayaklanma Suriye rejiminin işlediği suçlara, baskılara, Kürt halkının kimliğinin inkarına cevap niteliğindeydi.

'DİRENİŞ YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ'

Halkımızın kadın devrimi olarak tanınan Rojava Devrimi’nde bütün alanlarda elde ettiği kazanımlarla bugünü anıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye devriminde teröre karşı savaşan halkımız, bütün dünyaya özgürlükçü ve demokratik bir halk olduğunu ispat etti. Adalet, eşitlik ve insan hakları saygı temelinde inşa edilen Demokratik Özerk Projesi, 12 Mart Serhildanı’nın eseridir. Kürt halkı bu yolla Rojavayê Kurdistan’da meşru haklarını, toplumsal eşitliği ve adaleti savundu.
Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi adına, şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, şehitlerin mücadele ve direniş yolundan ayrılmayacağımız sözünü veriyoruz. Demokratik projemizin başarısının Suriye krizinin siyasi çözümünü ve güvenliğini sağlayan tek yol olduğunu belirtiyoruz. Demokratik ulus projesi aynı zamanda başta Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî olmak üzere diğer bölgelerdeki Türk işgalini sonlandıran ve topraklarımızı zalimlerin tecavüzünden temizleyecek projedir.”