Kadın Meclisi: Gözaltına alınan sosyalistler serbest bırakılsın

HDP Kadın Meclisi, gözaltına alınan ETHA çalışanları ile ESP, SKM ve SGDF üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Kadıköy'de 1 Mayıs bildirisi dağıtırken gözaltına alınan biri gazeteci, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 22 kişiye ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "1 Mayıs bildirisi dağıtımının engellenmesini, gözaltı yapılmasını en sert şekilde kınıyoruz. Faşist OHAL rejiminin dayatmalarını asla kabul etmiyoruz" denildi.

İki gün önce de HDP Kadın Koordinasyonu ve PM üyesi Nadiye Gürbüz'ün evinin basıldığını hatırlatılan açıklamada, "dün kadın özgürlük mücadelesinde birlikte yürüdüğümüz gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp arkadaşlarımız gözaltına alındı" diye kaydedildi.

HDP Kadın Meclisi, "Mitinge izin verip, çalınacak müziğe, söylenecek söze, taşınacak pankarta; bildiriye izin verip, içindeki cümleye müdahale eden bu zihniyet aslında kafalarımızın içindeki düşüncelere müdahale ediyor. Bunu başta kadınlar, herkesin görmesi ve ortak itirazını yükseltmesi için bütün gücümüzle çalışacağız" diye belirtti.

Efrin'de işgal olduğunu düşünmek ve söylemek, buna karşı çıkmanın suç olmadığı vurgulanan açıklamada, "Bu fikre karşı olabilirsiniz, ama bu suç değildir yasaklanamaz. Asıl suç bu düşüncenin ifade edilmesini yasaklamaktır" denildi.

AKP-MHP ittifakının korku, nefret, düşmanlık pompalayarak bu toprakların insanlarının aklını, yüreğini ve gözünü kör etmeye çalışması karşısında kadınların yüreklere, akla ve vicdana ulaşmayı mutlaka başaracağının altı çizilen açıklamada, "AKP-MHP faşist ittifakının özgür düşünceye, özgür sese, özgür vicdana ket vurma çabaları mutlaka dönüp kendilerini vuracak. Baskı ve sindirme politikalarına vereceğimiz en güçlü yanıt bütün renklerimiz, sözlerimiz ve çeşitliliğimizle hep birlikte 1 Mayıs'ta tüm engelleri aşarak alanları coşkuyla doldurmak olacak. Çünkü biz bu toprakların kadınları, gençleri, halkları ve emekçileriyiz" diye belirtildi.