Kadın örgütleri: Paris katliamının emrini Erdoğan verdi, yargılansın

9 Ocak 2013 Paris katliamına ilişkin açıklama yapan kadın örgütleri, “9 Ocak tarihinde Paris Gare du Nord yapacağımız yürüyüşe, devrimci, feminist, solcu ve erkek egemen sisteme kar-şıt olan tüm kadınları güçlü katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Paris katliamının yıldönümüne ilişkin ortak ve yazılı bir açıklama yapan Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Marche Mondiale des Femmes, Reseau Feministes Repture, SKB, Collectif National pour les Droits des Femmes (CNDF), Coordination Française pour le Lobby Européen des Femmes (CLEF) ile Las Rojas Feministes Anticapitaliste, “Bu 3 büyük Kürt kadın devrimcisinin katledilişi, sömürgeci Türk devletinin ve faşist diktatör Erdoğan rejiminin Kürt halkına dayattığı soykırım, inkar ve işgal politikasının bir parçası olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlı 3 devrimci kadın yoldaşımız, faşist Türk devleti tarafından alçakça katledildi. Bu insanlık dışı saldırıda katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katledilişlerinin 8. yıldönümünde saygıyla, minnetle anıyor, bu alçakça saldırıyı bir kez daha büyük nefretimizle ve öfkemizle kınıyoruz.

Kürdistan’dan yükselen ve bugün evrenselleşen kadın özgürlük mücadelemizin öncüleri, direnişçileri ve yaratıcıları olan 3 büyük kadın devrimci, ataerkil zihniyetin son temsilcisi olan kapitalist sistem güçlerinin kirli ve çirkin ortaklığı sonucu katledilmiştir. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, yaşamları, düşünceleri ve mücadeleleri ile kadının binlerce yıllık özgür ve eşit yaşam arayışının, yine mücadelesinin temsilcileri olmuşlardır. Kürdistan kadın özgürlük mücadelesinin ahlakını, felsefesini, ideolojisini ve direniş duruşunu her an ve her yerde büyük özgürlük sorumluluğu ile hayata geçirmişlerdir. Tarihten bugüne taşınan Leyla Qasimların, Zarifelerin, Roza Luksemburgların, Clara Zetkinlerin onurlu kadın duruşunun adı olmuşlardır.

Bu 3 büyük Kürt kadın devrimcisinin katledilişi, sömürgeci Türk devletinin ve faşist diktatör Erdoğan rejiminin Kürt halkına dayattığı soykırım, inkar ve işgal politikasının bir parçası olarak gerçekleştirilmiştir. Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen bu katliamın sorumlularını Kürt halkı ve dostları ortaya çıkarmıştır. Ancak Fransa adaleti hala bu katliamın sahiplerinden hesap sorma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiştir. Fransa devletinin adalet mekanizması hala Kürt halkı ve insanlık karşısında karanlıkta kalan yanı aydınlatılmamıştır. 

Patriyarkaya, faşizme ve erkek şiddetinin tüm tezahürlerine karşı yaşamın tüm alanlarında kadınlar olarak ortak mücadeleyi güçlendirmek her zamankinden daha önemlidir.

Paris aydınlatılmadı ve sorumlulardan hesap sorulmadığı için katliamlar ne yazık ki devam etmektedir.

Katliamın 8. yıldönümünde kadınlar olarak diyoruz ki; Paris şehitlerini unutmayacağız, katliamcı güçleri asla affetmeyeceğiz.  

Bu temelde aşağıda imzası olan kadın kurumları olarak, 9 Ocak tarihinde Paris Gare du Nord yapacağımız yürüyüşe, devrimci, feminist, solcu ve erkek egemen sisteme karşıt olan tüm kadınları güçlü katılmaya çağırıyoruz!”