Kadın örgütlerinden dayanışma deklarasyonu, imza kampanyası

Kongreya Star'ın başlattığı "İşgale ve soykırıma hayır. Kadın ve yaşamı hep birlikte koruyalım" şiarıyla Kuzey ve Doğu Suriye’deki bulunan kadın örgütleri de imza kampanyası başlatarak destek verdi. Başlatılan imza kampanyası 25 Kasım'a kadar devam edecek

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 14 kadın örgütü Kongreya Star’ın “İşgale ve soykırıma hayır! Kadını ve yaşamı hep birlikte koruyalım” şiarıyla başlattığı hamle çerçevesinde kadın devrimi kazanımlarını korumak ve her türlü işgal ve soykırıma cevap vermek için dünyanın dört bir yanındaki kadınların desteğini almak amacıyla imza kampanyası başlattı.

“İşgal ve soykırıma karşı kadın dayanışmasını yükseltme deklarasyonu” başlıklı kampanyaya ilişkin çok dilli yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kadınlara özgürlük ve sosyal adaletin sağlanması için dünyanın dört bir yanındaki kadınların mücadelelerine ve fedakarlıklarına olan inancımızın temelinde, kadın devrimi olarak bilinen Rojava devriminde Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadınların fedakarlıklarını ve kadınların elde ettiği başarıları hatırlamalıyız. Bugün başlatacağımız hamle 25 Kasım’a kadar devam edecek. Hamlemizin amacı kadına dönük her türlü şiddetle mücadele etmektir. Kadın devriminin kazanımlarını korumak için dünya kadın örgütlerini desteğini almak ve tüm uluslararası hukuk örgütlerinin ve kamuoyunun sessizliğine karşın her türlü işgal, soykırım, emperyalizm ve faşizme karşı duracağız. "

Kampanyaya katılım linki:

<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvYTmQZl4ZEbuIVQCehs5Kh3d1CRiVvCPEp1TvAlh2Ot_bMA/viewform>

Kampanyaya imza atan kadın örgütlerinin isimleri şu şekilde;

Kongreya Star

Suriye Kadın Meclisi

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi

Suriye Gelecek Partisi Kadın Bürosu

Suriye Demokratik Meclisi Kadın Bürosu

Genç Kadınlar Birliği

Sara Kadın Dönük Şiddetle Mücadele Örgütü

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Komitesi

İnsani ve Barış Derneği

Kadın Haklarını Koruma ve Araştırma Merkezi

İnsan Hakları Örgütü

Aşna Geliştirme Organizasyonu

Maya Örgütü

Doz Sivil Toplum Örgütü