Kadın Platformu ve HDP'den ortak mücadele mesajı

Ankara Kadın Platformu, HDP'yi ziyaret etti. Kadın temsilciler, AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı ortaklaşmanın önemine dikkat çekti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın da içerisinde yer aldığı Kadın Koordinasyonu üyeleri, “Kadınlar için Adalet” kampanyası kapsamında HDP Genel Merkezi’nde Ankara Kadın Platformu ile bir araya geldi. Toplantıda; 8 Mart’ta giderken ortak mücadelenin önemi üzerine tartışmalar yürütüldü.

Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, kadın mücadelesine yönelik saldırıların olduğuna vurgu yaparak, “Kadınlar; yoksulluğa mahkum ediliyor, erkek şiddetine maruz kalıyor. Yine İstanbul Sözleşmesi hedef haline getiriliyor. Biz de tam da bu süreçte tüm bu adaletsizliklere karşı bir kampanya başlattık” dedi.

Başaran, kadın mücadelesine yönelik saldırılara karşı Ankara Kadın Platformu ile birlikte ortaklaşılmasının değerli olduğunu belirtti.

Ankara Kadın Platformu’ndan Beste Uymaz da adaletsizliği en çok yaşayan kesimin kadınlar olduğunu belirterek, ortak mücadelenin büyütülmesi gerektiğini söyledi.