Kadın tutsaklar: Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmeyeceğiz

Kayseri Cezaevi’nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan kadın tutsaklar, “Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan eylemimizi sonlandırmayacağız. Talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kazanacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde 5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Berivan Bitmen, Maşallah Erbey ve Merge Polat ile 25 Ocak’tan bu yana eyleme başlayan Sinem Oğuz, Yazgül Şahin ve Yaprak Taşçı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. Sağlık durumları gün geçtikçe kritik aşamaya gelen tutsaklar, herkesi seslerine ses olmasını istedi.

Cezaevinde 5 Mart’ta tutsaklarla görüşen aileleri, tutsakların ayakta durmak zorluk çektiğini, aşırı kilo kaybettiğini ve vücutlarında döküntülerin yaşandığını söyledi. Aileleri aracığıyla durumları hakkında bilgilendirmede bulunan tutsaklar, “Tansiyon sorunu yanı sıra nabzımız 60’a kadar düşmüş durumda. Şekerimiz epey düşük. Vitaminler yeterince verilmiyor. Keyfi olarak gazeteler bize verilmiyor. 1 Mart itibariyle diğer arkadaşlarımızda bizim eylemimize dahil oldu. Moralimiz yüksektir. Bu eylemimizi zafere taçlandıracağız” diye belirtti.

Haklı ve meşru bir eylem yaptıklarını vurgulayan tutsaklar, şunları belirtti: “Haklı ve meşru bir eylem ve direniş yürütüyoruz. Eylemimiz gün geçtikçe yayılarak büyüyor. Bu direnişimizi tüm kesimler destek vermelidir. Öcalan özgür olmadan eylemimiz bitmeyecek. Taleplerimiz kabul edilene kadar eylemimiz sürecek. Kazanacağız. Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Hem ailemiz hem de kamuoyu bu eylem ve direnişimize ses vermelidir. Ölümde olsa, taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”