Kadın tutsaklara işkence

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden mektup gönderen Bahar Demir, dayatılan arama yöntemlerine itiraz ettikleri için yerlerde sürüklenerek darp edildiklerini belirtti.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden http://gorulmustur.org ekibine mektup gönderen tutsak Bahar Demir, uğradıkları baskıları anlattı. Demir, cezaevine gönderilen postaların keyfi gerekçelerle kendilerine ulaşmadığını belirtirken, yakınları ve dostları tarafından gönderilen kolilerin de Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından PTT’lerden alınarak kontrol edildiğini yazdı. TEM polisininin kontrolünden sonra el konulmayan eşyaların kendilerine verildiğini kaydeden Demir, Adil Okay’ın kızına gönderdikleri bilekliğin gönderilen paketin içinden çıkarıldığını ifade etti.

ARAMA İŞKENCESİ!

Tutukluların disiplin cezaları ile teslim alınmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Demir, özelikle duruşmalara gidiş dönüşlerde disiplin cezalarının uygulandığını belirtti. Demir, dayatılan arama trafiğini “Mahkeme dönüşlerinde önce arama odasında aranıyoruz. Sonra X-Ray cihazından geçiyoruz. X-Ray öncesi yapılan arama ve X-Ray’den geçtikten sonra daha önce aranmazken, 2 aydır 3. aramayı da eklemiş durumdalar. Tamamen teslim alma politikası olarak 3. aramayı dayatıyorlar. Bizler üçüncü aramanın keyfi bir uygulama olduğunu 2 dakika içinde 3. aramanın başka bir amacının olduğunu söyleyip kabul etmiyoruz. Ki hücreye girişte de arama yapıyorlar” diye belirtti.

KADIN TUTSAKLAR YERLERDE SÜRÜKLENDİ

9 kadın ile birlikte 12 Nisan’da yaşadıkları bir olayı da aktaran Demir, şunları yazdı: “İnfaz hakimliğindeki duruşmamızın dönüşünde X-Ray sonrası yapılan aramayı kabul etmediğimiz için gardiyanlar saldırarak arama yaptılar. 9 kadın yerlerde sürüklendik. Bir yoldaşımız kısım kapısına sürüklenerek getirildiğinde gardiyan kapıyı bilerek isteyerek kapatmaya çalıştı. Amacı yoldaşımıza zarar vermekti. Yoldaşımız kendisini hızlıca kapatılan kapıdan kurtardı. Eğer refleks geliştirip yana çekilmeseydi o ağır demir kapı kafasına gelecekti. Yoldaşımız epilepsi hastasıdır. Hepimiz bu kasıtlı yönelime tanıklık ettik. Bu yönelime itiraz edip karşı koymamız üzerine saldırıya uğradık. Geçtiğimiz günlerde de saldırıya uğrayan biz olmamıza rağmen hakkımızda disiplin soruşturmaları başlatıldığına dair tutanakları tebliğ ettiler. Hapishane müdürleri ‘siz göreceksiniz’ tehditlerinde bulundu.”

TEK TİP DAYATMASI  

Cezaevi müdürlerinin kendilerine tek tip elbise dayatmasını sürdürdüğünü de vurgulayan Demir, “Can ve mal güvenliğiniz için tek tip elbiseyi giyin; direnmeyin” tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi. Demir, “Biz politik tutsaklar direniş geleneğimizin bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. Keyfi uygulamalarla ve saldırılarıyla bizi teslim alacaklarını ‘uslu mahpus’ politikalarına eklemleyeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.