Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Kadına karşı şiddet protesto edildi

Almanya’nın Duisburg, Köln, Stuttgart ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da kadınlar şiddete karşı alanlardaydı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde artan kadın cinayetleri ve kadın kurumlarına yönelik saldırılar protesto edildi.

Duisburg’da Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin her çarşamba günleri Avendukplatz’da gerçekleştirdiği eylemin 6’inci haftasında devam etti. Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amara Tolhildan söz aldı. Tolhildan, dünyanın her köşesinde toplumsal ve bireysel şiddetten kaynaklı ülkesi, dini, dili, milliyeti ve rengine bakılmaksızın her gün milyonlarca kadının zarar gördüğünü ya da yaşamını yitirdiğine dikkat çekti ve zulme karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Türkiye destekli tecavüzcü çetelerin Efrîn’de kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz, çıplak işkence uygulamalarına da vurgu yapan Amara Tolhildan, “Özgürlük Hareketi, Kürt halkına ve kadınlara yönelik bu sömürgeci tecavüzcü zihniyete gerekli cevabı öz savunma temelinde verecektir” dedi. Eylemde “Jin, jiyan, azadi", “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. Eylem 13 Haziran günü Duisburg HBF Ost-Eingang Neu Marktplatz'da saat 14.00 de başlayacak olan Mitinge katılım çağrısıyla son buldu.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de Avrupa Kadın Dayanışması Köln bileşenleri kadına karşı artan devlet ve erkek şiddetini protesto etti.

Altı haftadır her çarşamba yapılan eyleme SKB, Köln Viyan Kadın Meclisi, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi ve Zora Kadın Grubu katıldı. Eylemde Efrin'de Türk çeteleri tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen Melek Nebih Xelil'in fotoğraflarının yanı sıra Almanca yazılı “Kadın katillerini serbest bırakmayın, Yargılayın”, “Ataerkil hukuk değil, gerçek adalet”, “Artık yeter diyoruz, bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Türkiye'de Kürt Kadın Hareketi'ne saldırıları durdur” dövizleri taşındı.

Katılımcılar tarafından Almanca yapılan konuşmalarda Melek Nebih Xelil'in Türk devleti ve çeteleri tarafından tecavüz edildikten sonra katledildiği, Rojava’da Türk devletinin kadın özgürlükçü sisteme karşı tahammülsüz olduğu dile geldi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de kadına yönelik şiddet protesto edildi. Avrupa Kadın Dayanışması’nın çağrısı ile düzenlenen eyleme bileşenleri katıldı.

Almanca bildirilerin okunduğu ve dağıtıldığı eylem de sık sık “Jin, jiyan, azadi”, “Savaşan kadınlar yaşayan kadınlardır”, “Hep birlikte sisteme karşı mücadele edelim”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada egemen patriyarkal sistem; örgütlü kurumu devlet ve onun aygıtları tarafından, kendi bekası için zorunlu olduğu ırkçı, faşist, işgalci ve sömürücü karakteriyle, insan canının kendisi için bir anlam taşımadığını göstermeye devam ettiği belirtildi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da kadınlara yönelik artan erkek şiddeti Nytorv caddesinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Bir grup kadın, tutsaklara, Efrîn’de kadınlara yönelik insanlık dışı işkencelere dikkat çeken dövizler taşıdı.

Kadına karşı yapılan bu şiddetin siyasi bir soykırım olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda “Katiller aramızda” denildi. Eylem “Jin, jiyan, azadi” sloganlarıyla son buldu.