Kadınlar adliye önünde iktidarı protesto etti

Kadınlar, KCDP’ye açılan kapatma davasının duruşması öncesi adliye önünde buluştu, iktidarın kadın düşmanlığını protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) hakkında “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” iddiasıyla açılan kapatma davasının ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi adliyenin C Kapısı’nda bulunan meydanda bir araya gelen KCDP üyeleri ile çok sayıda avukat, açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, baro kadın komisyonları temsilcisinin yer aldığı kadın da eyleme katıldı.
 
'KADINLAR DAVAYI BOŞA ÇIKARDI'

 
KCDP kurucularından Gülsüm Kav, açılan davaya tepki göstererek adliye önünde bir araya gelen kadınların davayı boşa çıkardığını ifade etti. Aydın günlere kavuşacaklarını belirten Kav, “Bu adliye kapısında yıllardır kadınlar, çocuklar haksızlığa uğrayanlar için bulunurken, kendi derneğimizin davası için bulunmaya elbette üzgünüz. Bu dava haksız ve hukuksuzdur” dedi. Kav, kadınların gösterdiği dayanışmadan ötürü davanın düşeceğini söyledi.

KCDP’nin kadın mücadelesinin en gür seslerinden biri olduğunu belirten CHP Milletvekili Gamze Taşçıer, açılan kapatma davasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.  
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, iktidarın kadın cinayetlerini durdurmak için herhangi bir şey yapmadığını, aksine mücadele eden derneği kapatmaya çalıştığını ifade etti.
 
Kadıgil, "Kadın düşmanları gidecek, platform kalacak” dedi.
 
'BU İKTİDAR HAYATIMIZI HEDEF ALIYOR'
 
HDP’li Oya Ersoy, “Çok bilsinler; biz kadınların dilini koparamazlar, çenemizi kapatamazlar. Eşitlik ve özgürlük mücadelemizi asla sona erdiremezler” dedi. Davanın neden açıldığını iyi bildiklerini belirten Ersoy, “Emeğimize, bedenimize ve hayatlarımıza kast eden bu iktidar, başka bir toplum yaratmak istiyor. O toplum için kadınları hedef alıyor. İki nedenle kadınları hedef alıyor. Bir; gerici ve cinsiyetçi erkek egemen zihniyeti nedeniyle. İkinci ise bizim mücadelemizden korkuyorlar. Çünkü kurmak istediği bir toplumun en büyük engel biziz. Bizim eşitlik ve özgürlük mücadelemizdir.  Biz hem kendimizi hem de bu ülkeyi değiştireceğiz. Asla susmayacağız, korkmayacağız ve itaat etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Açıklamanın sona ermesinin ardından kadınlar duruşma salonuna geçti. Kadın ve avukatların sayısı nedeniyle duruşma 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı.