Kadınlar Birlikte Güçlü: Erkek devlet saldırganlığının son adımı

HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın polis tarafından tehdit edilmesine tepki gösteren Kadınlar Birlikte Güçlü, “Ayşe bizim mücadele arkadaşımız! Erkek devlet şiddetine karşı bir aradayız, birlikte güçlüyüz” dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez binasının ablukaya alınması ve HDP Kadın Meclisi Sözcüleri Ayşe Acar Başaran'a karşı polisin tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Polisin ‘çivilerim seni’ dediği Ayşe, bizim mücadele arkadaşımız! Erkek devlet şiddetine karşı bir aradayız, birlikte güçlüyüz” denildi.

‘SALDIRMAKTA BEİS GÖRMÜYOR’

Erkek devlet saldırganlığının son adımının HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın polis tarafından tehdit edilmesi olduğunun belirtildiği açıklamada, “AKP-MHP iktidarının polisi, özgürlük mücadelesi veren kadınlara yönelik şiddetini artırmaya devam ediyor. Son olarak 8 Mart’ta sokaklara dökülen kadınlara saldıran, 1 Mayıs’ta Taksim’de kol kıran, İzmir’de transların yaşadığı sokağı basıp biber gazı ve cop kullanan polis her daim HDP’lilere ve Kürt kadın hareketinden arkadaşlarımıza saldırmakta ve tehdit savurmakta beis görmüyor” denildi.

‘BERABER DİRENDİK’

“Ayşe Acar Başaran toplantı, eylem ve barikatları aşarken mücadele arkadaşımız, yükselttiğimiz kadın kurtuluş mücadelesinin TBMM’deki seslerinden biri” denilen açıklamada, “ İstanbul Sözleşmesi’ne ve nafaka hakkımıza sahip çıktığımız eylemlerde, 8 Mart kadın buluşmalarında, feminist gece yürüyüşlerinde, 25 Kasımlarda her daim Ayşe Acar Başaran ile birlikte direndik” ifadelerine yer verildi.

‘POLİSİ TANIYORUZ’

Başaran’a “Sen kimsin” diye soru soran polise cevabı kendilerinin vereceğinin ifade edildiği açıklamada, “Evdeki erkek şiddetine ve ölüm tehditlerine aldırmadan boşanmakta direnenleriz, geceleri sokakları meydanları terk etmeyenleriz, maruz kaldığımız cinsel şiddete sessiz kalmayıp ifşa edenleriz, jin jiyan azadî- yaşasın kadın dayanışması diyenleriz. Ve biz polise sen kimsin diye sormuyoruz; biliyoruz polisi; gözaltındaki taciz ve tecavüzlerden, ev baskınlarından, katilleri değil sokaklarda direnen kadınları engellemesinden, bir başka açık devlet provokasyonuyla öldürülen Deniz Poyraz’ın katilini sarılarak korumasından” diye belirtildi.

TAKİPÇİSİYİZ

Başaran’a yönelen polis tehdidinin hukuken takipçisi olacaklarının altını çizen kadınlar son olarak, “Erkek devlet şiddetine karşı susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.