Kadınlar Birlikte Güçlü Kübra Nur Avcı için eylem yaptı

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kübra Nur Avcı’ davasına ilişkin etkin soruşturma yürütülmesi çağrısı yapan Kadınlar Birlikte Güçlü, şüpheli şekilde yaşamını yitiren tüm kadınların ölümünün arkasında erkek şiddeti olduğuna işaret etti.

Kadınlar Birlikte Güçlü, İstanbul Kartal’da çalıştığı plazanın 11’nci katından düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren stajyer avukat Kübra Nur Avcı’nın ölümünü protesto etmek amacıyla plazanın önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti)  İstanbul Milletvekilleri Burcugül Çubuk ve Kezban Konukçu’nun yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

“Şüpheli kadınların ölümlerin ardında erkek şiddeti olduğunu biliyoruz. Soruşturma etkin yürütülsün Kübra’ya ne oldu?” pankartının açıldığı eylemde kadınlar adına açıklamayı Kadınlar Birlikte Güçlü üyesi Tülay Korkutan okudu.

‘93 KADIN DÜŞTÜĞÜ İDDİASIYLA YAŞAMINI YİTİRDİ’

Tülay Korkutan, Kübra Nur Avcı ve şüpheli şekilde yaşamını yitiren tüm kadınların ölümünün arkasında erkek şiddeti olduğunu ifade ederek, “İntihar adı altında kadın cinayetlerinin ve erkek şiddetinin üzerinin örtülmeye çalışılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

2023 yılının ilk 7 ayında 146 kadının şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşan Tülay Korkutan, son 2 yılda ise toplam 93 kadının “düştüğü” iddiasıyla şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini söyledi. Korkutan, “Kübra’nın ölümüyle ilgili etkin soruşturma yürütülmesi ve olay yerinde ne oldu, yanında birileri var mıydı demek için buradayız. ‘Düştü’ denilerek delillerin yeterince incelenmemesi ve bu davaların cezasızlıkla sonuçlanması katilleri cesaretlendiriyor. Erkeklerin kadınlara yönelik şiddeti her geçen gün artarken kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen pek çok erkek şiddetinin üstü kapatıldı” diye konuştu.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Tülay Korkutan, kadın ölümlerine karşı yürüttükleri mücadele sonucunda faillerin ortaya çıkartıldığının altını çizerek, etkin bir soruşturma yürütülüp gerçeklik aydınlatılana dek Kübra Nur Avcı davasının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kadınlar açıklamanın ardından,  “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atarak, Avcı’nın yaşamını yitirdiği yere çiçekler bıraktı.