Kadınlar, direnişteki tutsaklar için 7 bin mum yaktı

Açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek için Almanya’nın birçok kenti ve İsveç’in başkenti Stockholm’da 7 bin mum yakma eylemi düzenlendi.

Almanya’da, YJK-E’nin çağrısı ile düzenlenen eylem birçok kentte gerçekleştirildi.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla sürdürülen çadır eylemi 5’inci haftasında devam ederken, dün 7000 mum yakma eylemi yapıldı.

Şehit Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği eylemin 5’inci haftasında, nöbet çadırının önüne 7000 açlık grevi direnişçisi için mumla 7000 yazıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde direnişçilerin afişi de taşındı.

“Açlık grevinden fedakarlığa, Abdullah Öcalan özlerindeki mutlak tecrit sonlandırılmalı” ve “Eylem Günü, Açlık Grevindeki 7000 kişiye 7000 Mum” yazılı pankartlar asıldı.

SALZGITTER

Almanya’nın Salzgitter kentinde de açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla Stadtmonument Meydanı’nda 7000 mum yakma eylemi yapıldı. Şehit Berçem Cilo Kadın Komünü’nün organize ettiği eylemde mumların etrafı ise sarı, yeşil ve kırmızı afişler ile donatıldı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Ronahi Berivan Kadın Meclisi, HBF önünde mum yakma eylemi düzenlendi.

Açlık grevi direnişçilerinin posterlerinin de asıldığı eylemde bildiriler dağıtıldı.

CELLE

Almanya’nın Celle de kentinde büyük kilisenin yanında açlık grevi direnişçilerine sahiplenmek amacıyla 7000 mum yakma eylemi düzenlendi. DKTM Celle, Mala Êzidiyan ve antifa da eyleme katıldı. Mumların yakıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı. Ayrıca gençler “Freedom for Abdullah Öcalan” bayrağı ve “Hungerstrike for Freedom, wir lieben das Leben so sehr, dass wir bereit sind, dafür zu sterben” yazılı pankartlar taşıdı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

FRANKFURT

Frankfurt’ta da mum yakma eylemi düzenlendi.

Frankfurt Hauptwache’de yapılan eyleme eyleme onlarca kişi katıldı. Almanca “Açlık grevindeyiz” yazılı önlükler giyen eylemciler, açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını da taşıdı.

Eylem, “Biji berxwedana zindana”, “Biji berxwedana Leyla Güven” slogan ile sona erdi.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de "Ölümlerin durması için sen de bir mum yak" eylemi gerçekleştirdi.

Köln'de Dom Katedrali yanında yapılan eylemi Köln Viyan Kadın Meclisi düzenledi.

Açlık grevindeki eylemciler için mumlar yakan katılımcılar ellerinde Almanca "Sen de bir mum yakarak ölümleri durdur", "Türkiye cezaevlerinde 7 bin politik tutsak açlık grevinde" yazılı dövizler taşıdı.

BONN/LEVERKUSEN

Bonn ve Leverkusen kentlerinde de benzer etkinlikler gerçekleştirildi. Bonn'daki etkinlik Münster Platz'da, Leverkusen'daki etkinlik ise Rathuas Galeria'da yapıldı. Mumlar yakıldı, dövizler taşındı ve bildiriler dağıtıldı.

LAHR

Almanya’nın Lahr kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Marktplatz'da yapılan eylemde Öcalan ile açlık grevi eylemcilerinin fotoğrafları açıldı.

"Biji Serok Apo", "Biji berxwedana zindanan", "Be Serok jiyan nabe" sloganlarının atıldığı eylemde açlık grevi eylemcilerinin sağlığının ulaştığı kritik aşamaya dikkat çekildi.

FREIBURG

Freiburg kentinde de Nuda Kadın Meclisi tarafından bir eylem organize edildi. Freiburg Kartoffelplatz'da bir araya gelen eylemciler açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yüzlerce mum yaktı. Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin de destek verdiği eylemde "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Bijî Berxwedana Zindanan", "Leyla Güven onurumuzdur" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

STOCKHOLM

Amara Kürt Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle zindanlarda açlık grevini sürdüren tutsaklara destek vermek amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de “7 bin mum” eylemi gerçekleştirdi.

Ellerinde Leyla Güven ve bazı açlık grevcilerinin resimlerini taşıyan eylemciler, İsveç hükümeti ve dış dünyanın açlık grevlerine suskun kalmasını kınamak için oturma eylemi yaptı.

Mumlarla 7 bin yazan kadınlar, mumların arkasına “Suriye'de DAİŞ'i yenilgiye uğrattık, Türkiye'de tutsağız, Neden?” yazılı pankartı yerleştirdi.

Sergel Torg Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde çevreden geçenler Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecrite karşı başlatılan açlık grevleri hakkında yazılı ve sözlü olarak bilgilendirildi.

İlgiyle izlenen eylem sırasında bazı İsveçliler, mum yakarak dayanışma mesajları verdi.