Kadınlar, Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto etti

TJA, HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasını Cizre'de protesto etti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını Şırnak’ın Cizre ilçesinde protesto etti. HDP Cizre ilçe binası önünde yapılan eyleme birçok kişi katıldı. Açıklamayı HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit okudu.

'HALKIN VE KADINLARIN İRADESİ YOK SAYILDI'

"Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’e yönelik gerçekleştirilen bir kumpas sonucu başlatılan linç kampanyası devam ediyor" diyen Zilan, AKP-MHP blokunun erkek yargısı ve yandaş basınının, adeta topyekûn bir saldırı başlatarak halkın ve kadınların iradesini yok saydığını ifade etti. Zilan, “AKP vekilleri tarafından göz göre göre suç işlenmiş, gizlilik kararı olan bir dosyada bulunan fotoğraflar basına sızdırılmıştır. Semra vekilimiz hakkında her adımı tasarlanarak verilen bu karar, münferit bir karar değildir. Bu kararın temelinde iktidarın Kürt sorununda dayattığı çözümsüzlük vardır. Demokrasi, eşitlik, özgürlükten yana olan tüm kesimleri susturma ve sindirme politikaları vardır. Söz konusu fotoğrafın çekildiği dönemin gerçekliği yok sayılmaktadır. O fotoğraf karesi Kürt halkının, Kürt kadınların yaşadığı ağır acıların da fotoğrafıdır. Ailesinden, sevdiklerinden uzakta yaşamak zorunda kalan milyonlarca Kürt kadının yaşadığı ortak gerçekliğidir. Hiçbir saldırı konsepti bu gerçekliğin üzerini örtemeyecektir” dedi.

Zilan, “HDP’ye saldırarak, kumpas davalarıyla, kapatma davaları ile yaşadığı çok boyutlu krizi çözmeye çalışanlar dönüp tarihe bakmalıdır. Daha önce de vekillerimizin dokunulmazlığını kaldırarak vekilliklerini düşüren siyaset anlayışı tutmadı, yine tutmayacak. Halkın seçilmişlerini hapsederek, siyaset yapmasını engelleyerek, kadın mücadelesi yürütmesine engel olarak çözümsüzlüğü dayatan iktidar şunu bilsin ki Kürt sorununun demokratik çözümü için müzakere ve diyalog dışında bir yol yoktur” şeklinde konuştu.

'EN BÜYÜK CEVABI VERECEĞİZ'

HDP’nin bu ülkede demokrasinin teminatı olduğunu söyleyen Zilan, son olarak şunları söyledi: “Demokratik siyasetin öncüsüdür. Milyonlarca insanın gönül verdiği bir partidir, kadınların, gençlerin partisidir. Milletvekillerimizi hedef göstererek, belediyelerimize kayyum atayarak teklik rejimini inşa etmeye çalışanlara en büyük cevabı başta kadınlar olmak üzere halklar verecektir. İktidarın bu politikalarına çanak tutanlar da bilsin ki bugün Semra’ya yapılan saldırılar yarın sizlere de yapılacaktır. Buradan sesleniyoruz; Semra Güzel irademizdir, kadınları ve gençlerin sesidir. Kadın mücadelesine gönül vermiş tüm kadınlara çağrımızdır, Semra’yı savunmak kadınların siyaset yapmasını savunmak, kadın mücadelesini savunmaktır. Halkların ve kadınların iradesine yapılan bu saldırı bizleri mücadelemizden alıkoyamayacaktır.”