Kadınlar: Katilleri eleştirenler suç duyurusu yapıyor

Kadınlar, Türk polisi Fatih Burak Aykul’un katlettiği Feray Şahin‘i 4'üncü ölüm yıl dönümünde anarak, halen adaletin sağlanmadığını belirtti.

Antep Demokratik Kadın Platformu, Türk özel hareket polisi Fatih Burak Aykul’un katlettiği 23 yaşındaki Feray Şahin 4'üncü ölüm yıldönümünde andı. Yeşilsu Parkı'nda yapılan açıklamada kadınlar "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" pankartı açtı.

Şahin'in fotoğraflarının taşındığı açıklamada platform adına konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyesi Suzan Uzpak, “Dosya, 28 Şubat 2019‘dan beri Yargıtay’da. Aile, 4 yıldır katledilen çocukları ve tüm kadınlar için adalet arayışında. Adalet sağlanmadığı gibi Fatih Burak Aykul, geçen Nisan ayında baba Bekir Şahin hakkında kendisine 'katil' dediği için suç duyurusunda bulundu. Fatih Burak Aykul babaya suç duyurusunda bulunma cesaretini erkek egemen zihniyet ve iktidardan almaktadır. Tıpkı İpek Er’e tecavüz ederek ölümüne neden olan Musa Orhan’ın kendisine tecavüzcü diyenlere suç duyurusunda bulunması gibi. Duygu Delen’i katletmekle yargılanan Mehmet Kaplan’ın kendisini eleştirenlere suç duyurusunda bulunması gibi” dedi.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE GİRENE KADAR ALANLARDAYIZ‘

Şahin ve katledilen tüm kadınlar için adalet istediklerini belirten Uzpak, "İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmış olsaydı, Feray bugün bizimle burada olacaktı" dedi. İstanbul Sözleşmesi'ni etkin uygulamayan ve kaldıran iktidarın kadınların ölümünden sorumlu olduğunun altını çizen Uzpak, devamında şunları söyledi: “Kadınlar yaşamlarımızdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Feray’ın, Duygu’nun intihar süsü verilmiş tüm kadın cinayetlerinin katilleri caydırıcı ceza alana kadar, İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe girene kadar alanlardayız."

NE OLMUŞTU?

Mersin Toros Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin, 19 Eylül 2017’de yaşadığı evde özel hareket polisi Fatih Burak Aykul tarafından ateşli silahla katledildi. İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporda Şahin'in katledilmiş olması kesinleşse de deliller soruşturma sırasında toplanmamış, karartılmış ve yargılama sürecinde talep edilmediğinden Fatih Burak Aykul 5 yıl 3 ay ceza almıştı. Bu cezanın 1,5 yılını hapis yattı ve ardından mahkeme kararı ile serbest bırakıldı.