Kadınlar Leyla Güven için cezaevine yürüdü

Leyla Güven'e destek için Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önüne giden kadınlara polis saldırdı. Direnen kadınlardan 20'si gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kaldırılması için 74 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in eylemine destek amacıyla kadınlar, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi. Roza Kadın Derneği, Dicle Amed Kadın Platformu üyeleri ile HDP Amed Milletvekili Remzi Tosun'un da aralarında olduğu çok sayıda kadın, ellerinde düdükler ile "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları attı. Yoğun polis ablukasına karşı eylemlerine devem eden kadınlar, Güven'in direnişine ses verdi. 

POLİS SALDIRDI, KADINLAR DİRENDİ

Kadınların etrafını çevreleyen polisler, kadınlara saldırdı. Roza Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş Ulu'yu yerlerde sürükleyerek darp eden polisler, HDP'li vekil Remziye Tosun'a da hakaretler ederek darp etti. 

Polis saldırısına 'Bijî berxwedana zindana' yanıtı

Polisin saldırısına "Bijî berxwedana zindana" sloganı ile tepki gösteren kadınlar, polisin tazyikli su ve biber gazlı saldırısına rağmen uzun süre cezaevi önünde direndi. 

Remziye Tosun'a TOMA'dan tazyikli su sıkıldı.  

GÖZALTINA ALINANLAR

Polis saldırısına karşı kadınların direnişi devam ederken, 20 kadının gözaltına alındığı öğrenildi. 

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Roza Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş Ulu, Ceylan Aslan, Gönül Adıbelli ve Remziye Tosun'un danışmanı Gurbet Özer.