‘Kadınlar toprağını savunabilmeli’

Süleymaniye Vali Yardımcısı ve kadın hakları avukatı Leyla Omer Ali, “Bizler Rojava kadınlarında güç alarak, herhangi bir savaş durumunda onlar gibi bizler de toprağımızı savunabilmeliyiz” dedi.

ANF’ye konuşan Süleymaniye Vali Yardımcısı ve kadın hakları avukatı Leyla Omer Ali, kadının birçok tecrübeye sahip olduğunu söyleyerek, haklarını elde etme direniş ve mücadelesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

‘ROJAVA KADINLARI İLE GURUR DUYUYORUZ’

“Mesajım barış ve huzura dair, kadınların umutlarını elde etmek için yürüttüğü direnişlerine ilişkindir. Kadınların erkeklerden eksik bir yanı yoktur, aksine birçok tecrübeye sahibiz. Mesajım, kadınların haklarını elde etmeye yönelik direniş ve mücadelesinin bir an önce gerçekleşmesidir” diyen Leyla Ömer Ali şunları belirtti: “Rojava kadınları ile gurur duyuyoruz. Çünkü, 'kadınlar savaşamaz' anlayışını yerle bir etti. Kadınlar ülkesini savunarak bizler için gurur kaynağı oldu. Bizler de topluma hakim olan 'Toplum kadınların gelişmesinin önünde engeldir' anlayışını ortadan kaldırmalıyız. Kadınlar olarak kendimiz geliştirmeliyiz, dünyanın diğer kadınları gibi yeni gelişmelere açık olmalıyız.

Bizler Rojava kadınlarında güç alarak, herhangi bir savaş durumunda onlar gibi bizler de toprağımızı savunabilmeliyiz.

İstenilen düzeyde olmazsa da YNK içinde bulunan kadınlar siyasette yer alıyor, hükümette görev yapıyor.”