‘Kadınlara sivil darbeye karşı mücadele daha da büyüyecek’

Direnen ve kadın kırımına karşı ses yükselten kadınların iktidar tarafından hedef alındığını belirten SES Amed Şubesi, tüm baskılara karşı kadın mücadelesini daha da büyüteceklerini vurguladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, tutsak edilen şube sekreterleri Fatma Yıldızhan'a ilişkin sendika binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Kadın ve emek mücadelesi yargılanamaz” pankartının açıldığı açıklamaya, SES üyelerinin yanı sıra kentteki siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açıklama sırasında sık sık “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

AKP’nin kadınlara yönelik sivil darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, iktidarın baskılarla kadın iradesini kırmaya çalıştığını söyledi.

Şiddete, tacize, tecavüze, cinayete karşı ses çıkan ve direnen kadınların özellikle iktidar tarafından hedef alındığını kaydeden Orak, “Gözaltılar ve baskılar kadın kırımı politikası uygulamaları olup kadına yönelik şiddetin münferit değil, politik olduğunun da kanıtıdır” diye belirtti.

‘KADINLAR İKTİDARA KORKU SALDI’

Şube kadın sekreterleri Fatma Yıldızhan’ın ev baskını ile gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatan Orak, “16 Mart tarihinde 24 kadın, katıldıkları 8 Mart, 25 Kasım, İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın hukuksuz çekilmesine yönelik yapılan etkinlikler, basın açıklamaları gerekçe gösterilerek yapılan sözde yargılamayla sonucunda 11’i tutuklanmıştır. Kadınların hemen her etkinliğini engelleyenler, yasaklayanlar bunlarla da yetinmeyerek, kadının mücadelesi karşısında büyük korkuya kapılmış, kolluk aracılığıyla tehditler ederek, engellemek istemiştir.  Ancak tüm bu baskılar ne 8 Mart coşkusunu ne de mücadele kararlılığındaki on binlerce kadının önüne geçebilmiştir. Sokaklarda baskıya zulme karşı haykırışlar yükselmiş, şiddetin azmettiricilerinin yüreğine büyük korkular salmıştır” ifadelerine yer verdi.

MÜCADELE VURGUSU

Tüm baskılara karşı kadın mücadelesini her geçen gün daha da büyüteceklerine vurgu yapan Orak, “Herkes çok iyi bilsin ki baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar mücadelemizi engelleyemeyecektir ve biz kadınlar gün geçtikçe verdiğimiz mücadeleyi daha da büyüteceğiz. 81 gündür haksız, hukuksuz, delilsiz bir şekilde tutuklu bulunan Fatma Yıldızhan arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.