Kadınlarda Soylu’ya sert tepki: Özür dile, istifa et!

Vanlı kadınlar Bakan Süleyman Soylu’nun 24 haziran seçimleri ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla arayarak tehdit etmesine tepki göstererek, özgür dilemesi ve istifa etmesini istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 24 Haziran seçimlerinden sonra Ağrı’da bir kişinin ölümünü gerekçe göstererek, Buldan’ı ölümle tehdit etmişti. Soylu, “Sizi CHP bile kurtaramayacak. O köyde taş üstüne taş bırakmayacağım. Artık size yaşamak hakkı yok bu ülkede. Nereye gider seniz gidin” diye tehdit etmişti. Bakan Soylu, daha sonra basın karşısına da aynı tehditlerini sürdürmüştü.

Soylu’ya tepki olarak birçok kentte kadın örgütleri açıklamalarda bulunarak, tehdide tepki gösterdi. Vanlı kadınlar, Soylu’yu özür dilemeye ve derhal istifa etmeye çağırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan tehdidi kınayan Ceyda Dindar, “Devletin en üst düzeyinde yer alan bir bakanın, HDP Eş Genel Başkanı sayın Pervin Buldan’ı arayarak tehdit etmesini şiddetle kınıyorum” dedi.

ÖZÜR DİLEMELİ

Dindar, “Değil bir bakanın erkek tarafından kadına yönelik her türlü baskı şiddetini kınıyorum. Bizler partimizin eş başkanına yapılan hakaretleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Soylu’nun yaptığı tehdidi açık bir şekilde itiraf etmesine rağmen adalet bakanı hiçbir işlem yapmamıştır. Kadınlar olarak Eş genel başkanımızın sonuna kadar yanında yer almaya ve hukuki sürecinin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

TEHDİT TÜM KADINLARA YÖNELİKTİR

Bakanın ülkede huzuru, refahı sağlaması gerektiği yerde, ayrıştırıcı, kin nefret söylemlerini bırakması gerektiğini kaydeden Mukaddes Karakoç, “HDP meclisin üçüncü partisidir. Pervin Buldan Eş genel başkanıdır. Yapılan tehdit Pervin şahsında aslında altıyı aşan seçmenine yöneliktir” şeklinde konuştu.

Karakoç şöyle devam etti: “Derhal bu tehditlerinden kaynaklı Süleyman Soylu özür dilemelidir. Sayın Pervin Buldan’a yapılan tehditler mücadele eden tüm kadınlara yönelik yapılan tehditlerdir. Bunu asla kabul etmiyor, kınıyoruz. İçişleri bakanı kendi görevini yapsın.”

HUKUKİ MÜCADELE

Bakan Süleyman’ın AKP içinde yerini sağlamlaştırmak amacıyla Buldan’ı tehdit ettiğine dikkat çeken HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Süleyman Soylu söz konusu olan köy sakinlerini, Pervin’i, HDP ve HDP seçmeni olan halkları tehdit etmiştir. Seçimlerde yaptıkları tüm oyunlara, hilelere, OHAL’lere rağmen HDP’nin barajı aşması aslında tüm planlarını yerle bir etmiştir. Dolayısıyla baskın bir seçim sonrasında tekrar iktidara gelen AKP’de Süleyman Soylu bu tehdidi partisinde yerini sağlamlaştırmak için yapılan bir hamledir. Yapılan bu tehdidin hukuki mücadelesinin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.