Kadınlardan dev dilekçe: Ölmek istemiyorum

KCDP, İstanbul’da bir binaya "Ölmek istemiyorum" yazılı dev dilekçe asarak, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanlığını protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çekilme kararını protesto etmek için İstanbul Zincirlikuyu metrobüs durağı yakınındaki bir bina üzerine “Ölmek İstemiyorum” yazılı dev bir şikayet dilekçesi astı.

KCDP, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadınlar yaşamak için defalarca dilekçe vermek zorunda kalmasın diye İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacağız” dedi.

ŞİDDETTE DEVLETİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Şikayetler dikkate alınmadığında kadınların sistematik şiddete maruz bırakıldığının hatırlatıldığı açıklamada, “Bu nedenle de bu devasa dilekçe örneğini herkesin görmesini istedik. İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermek istedik” diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar da kaydedildi:

"Arzu Aygün’ün 9, Tuba Arslan’ın 23, Nahide Opuz’un 36, Sevtap Şahin’in tam 60 kez resmi makamlara başvurmasına rağmen, koruma talepleri dikkate alınmadı ve şikayetçi oldukları erkekler tarafından öldürüldüler. Bu şikayetler dikkate alınsaydı, İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bugün yüzlerce kadının hayatta olabilirdi.”