Kadınlardan Taybet Ana'nın mezarına ziyaret

TJA, Silopi'de devletin katlettiği ve cenazesini günlerce sokakta beklettiği Taybet İnan'ın mezarını ziyaret etti.

 Özgür Kadın Hareketi (TJA), Anneler Günü vesilesiyle Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te devlet güçlerince katledilen ve cenazesi 7 gün boyunca sokakta bekletilen Taybet İnan’ın mezarını ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, Taybet İnan’ın kızı Halime Akın ve çok sayıda TJA aktivisti de ziyarete katıldı.

'ANNELERE VAHŞET VAR'

HDP'li İmir, Taybet İnan şahsında tüm annelerin gününü kutladı. Dünyada en büyük emeğin annelere ait olduğunu söyleyen İmir, "Bugün İdil ilçesinde mezarlıklar yıkıldı. Annelerin yürekleri yakıldı. Bunlar vahşettir. Bu yaklaşımın üzerine insan bir şey diyemez. Taybet Ana da bizim hepimizin anasıdır. Onun şahsında bütün annelere sahip çıkmak bizim borcumuz. Sözümüz olsun İnan’a; onların yolunda gideceğiz. Onları her daim yaşatacağız. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun" diye konuştu.  
Ziyaret sırasında İnan'ın mezarına beyaz tülbent ve gül bırakıldı.
İmir ve beraberindekiler, soykırımcı saldırılar döneminde katledilen Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır’ın ailesini de ziyaret etti.