Katledilen Kürt kadın devrimciler Sydney'de anıldı

Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadın devrimciler için Sydney'de anma etkinliği düzenlendi.

DKTM, Avustralya'nın Sydney kentinde, Fransa’nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Silopi'de 6 Ocak 2016'da katledilen Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır için anma etkinliği düzenledi.   

‘FRANSA AYDINLATMAZSA SUÇ ORTAĞI OLARAK KALACAK'

DKTM kadın komisyonu adına yapılan konuşmada, “Türk devleti MİT eliyle Paris'te 3 kadın devrimciyi katletmiştir. Fransa devleti sorumluluğunu yerine getirmek adına bu noktada katliamı aydınlatmakla yükümlüdür. Fransa devleti bu katliamı aydınlatmadığı sürece bu katliamın suç ortağı olmaktan kurtulamayacaktır” denildi. 
Avustralya Yeşiller Partisi  Eski Senatörü Lee Rhiannon da “Paris Katliamı Avrupa'nın kalbinde  yapıldı ve bu bir vahşetti. Türk devleti bu vahşeti kendi başına Avrupa'nın demokrasi merkezinde nasıl yapabilir? Bu başta Fransa ve Almanya'nın gizli istihbarat bilgisinin dahilinde yapıldı. Bunlar Türk devletinin ortakları" şeklinde konuştu. 

'KÜRDİSTANLILARIN HAYKIRIŞINA KULAK VERİLMELİ'

Fransa Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Başkanına çağrıda bulunan Rhiannon, "Bu katliamı yapan sorumluları açığa çıkartmalılar, yoksa bu, Fransa  demokrasisine kara bir leke olarak kalacaktır. Avustralya  Dışişleri Bakanı Avustralya'da yaşayan  Kürdistanlıların bu haykırışına kulak vermeli ve  Fransa devletine baskı yapmalıdır. Biz kadınlar olarak bu katliamın peşini bırakmayacağız” dedi.