KBDH: Şiddete karşı sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz

Kadın şiddetine karşı 25 Kasım'da yaşam hakkı için tüm kadınları alanlara çağıran KBDH, "Kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla sesimizi yükseltmeliyiz" dedi. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Avrupa, artan kadın şiddetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ataerkil sistemi besleyen cinsiyetçi, gelenekçi ve ahlakçı anlayışa karşı daha fazla tepki verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İşgalcilere ve emek hırsızlarına karşı, kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı tam da şimdi her zamankinden daha fazla sesimizi yükseltmeliyiz. Her coğrafyada kadınlar öldürülüyor.

İktidarlar kadın katillerini cezasızlıkla onaylıyor. Bunun için kimseden adalet dilenmeyeceğiz. Kadınların, iktidarın eşit ortağı olduğu, kendi eşitlik ve özgürlük yasasını iktidarlaştırdığı bir düzen için tüm kadınlara çağrımızdır. Türkiye ve Kürdistan'da AKP-MHP'nin erkek egemen kapitalist, faşist, sömürgeci iktidarına karşı başlattığımız hamle kampanyamızı sahiplenmeye çağırıyoruz.

Faşizmi yeneceğiz, kadın özgürlüğünü kazanacağız! şiarıyla kadın bedeni üzerinden yapılan cinsiyetçi politikalara, kadın emeğinin gaspına, Kürt halkı ve kadınları üzerinden savaş, soykırım saldırılarına, kadınların yaşam tarzına müdahaleye karşı tüm işçi, emekçi, genç kadınları kadın devrimine, kadın isyanına çağırıyoruz! Yaşam hakkı için, açılacak stantlarda ve 25 Kasım'da alanlarda buluşalım."