KBDH: Tarihi gerilla direnişini sahiplenelim

KBDH, işgal saldırılarına dikkat çekerek, "İşgal saldırısına karşı ayağa kalkmaya, eylemlere çok güçlü katılmaya, gerillanın tarihi direnişini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Avrupa Komitesi, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KBDH'ın açıklaması şöyle:

"17 Nisan 2022 tarihinde faşist AKP-MHP rejimi, KDP ve Irak güçleriyle kirli bir ortaklık temelinde Güney Kürdistan’da yeni bir işgal saldırısı başlatmıştır. Medya Savunma Alanları’nda Zap merkezli başlatılan bu saldırı, kapitalist devletlerin Kürt halkı ve onun gerillası şahsında tüm direnen Ortadoğu halklarına karşı başlattıkları büyük bir savaştır. Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni, gerillayı tasfiye ederek, özgürlük için ayağa kalkan tüm emekçilere, kadınlara, gençlere ve halklarımıza karşı yeni bir sömürü, savaş ve soykırım süreci dayatılmak istenmektedir.

'HALKLARIN GELECEĞİ HEDEFTE'

2021 yılı boyunca halklarımızın birleşik devrimci direnişi ve mücadelesi karşısında çöküş sürecine giren AKP-MHP faşist rejimi, ömrünü uzatmak, iktidarda kalmak ve sömürüsünü-talanını sürdürmek için böylesi bir savaş konseptine ihtiyaç duymuştur. Türkiye’de kadınlara, işçi sınıfına, emekçilere, halklarımıza karşı siyasal, toplumsal, ekonomik talanla birlikte, toplumu örgütsüz kılmak ve faşizme karşı toplumsal refleksleri öldürmek için her türlü kirli politikayı yürütmektedir.

AKP-MHP faşist ittifakının temel amacı içte toplumu her türlü yöntemle bastırarak; Kürt halkına soykırımı dayatmak, kadınların, işçi sınıfının, tüm toplumsal kesimlerin meşru ve haklı direnişlerini yenilgiye uğratmak istemektedir. Ortadoğu çapında ise; faşist-milliyetçi söylemlerle militarist, işgalci ve sömürgeci politikalarını Rojava üzerinden Suriye’de, Güney Kürdistan ve Medya Savunma Alanları, yine Şengal üzerinden de Irak’a dayatmaktadır. Bu savaş konseptinin doğrudan destekleyicileri ABD, İngiltere başta olmak üzere NATO devletleri olurken, yerelde de KDP-Barzani yapısı da AKP-MHP faşist rejiminin ortağı olarak bu konseptte aktif yer almaktadır. Bu konseptin altında büyük bir korku vardır. Bu kirli güçler, Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’da yükselen kadınların, emekçilerin ve halklarımızın devrim gücünden korkmaktadırlar. Halklarımızın kapitalizmden-sömürgecilikten hesap sorma gücünden korkmaktadırlar.

Bu konsept temelinde 17 Nisan’da başlatılan savaşla, ezilenlerin, kadınların, halkların geleceği karartılmak istenmektedir.

'HERKESİ FAŞİZMDEN HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Kürt halkına dayatılan soykırım, Türk, Arap, Ermeni, Asuri-Süryani, Çerkez, Laz halklarına da dayatılan soykırım demektir. Bu, kapitalist sistem politikalarının sonucudur. Biz Türkiyeli ve Kürdistanlı sosyalist ve devrimci kadınlar olarak dayatılan bu savaşa karşı Kürdistan’ı, tüm emek ve mücadele alanlarını, özgür-eşit yaşamı yaratma mücadelesini veren halklarımızı savunma sorumluluğu temelinde herkesi faşizmden hesap sormaya çağırıyoruz.

Avrupa’daki Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınları, faşizme karşı kadınların birleşik devrimci hareketi çizgisi temelinde AKP-MHP faşist rejiminin Kürdistan’ı işgal saldırısına karşı ayağa kalkmaya, yapılacak tüm eylemlere çok güçlü katılmaya, büyük devrimci sorumluluk temelinde Zap’ta, Kurojahro’da yükselen gerillanın tarihi direnişini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

Bu temelde 8 Mart’ın, 21 Mart Newroz’un ve 1 Mayıs’ın devrimci coşkusuyla;
Öfkemizi bileyelim ve büyütelim.
Ataerkil, kapitalist, sömürgeci ve faşist sistemden hesap soralım."