KJAR: Alanlara çıkacak, hesap soracağız

Doğu Kürdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında alanlara çıkarak hesap soracaklarını vurguladı.

KJAR 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle kadın özgürlük mücadelesinde şehit düşen kadın devrimcileri andı.

2022 yılında temel gündemleri ve görevlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “fiziki özgürlüğünü sağlamak ve merkezinde kadının yer aldığı mücadelesini her yönüyle yükseltmek” odluğunu belirtti.

21’inci yüzyılın kadın özgürlük yüzyılı olduğunu ifade eden KJAR, erkek egemenlikli düzene karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Kadının bugün her alanda mücadele yürüttüğünün altını çizen KJAR, “Tüm dünyada kadınlar ortak hedef ve taleplerle artık kendi birliklerini oluşturmuş durumdalar” dedi.

İslam adına yapılan zulme de dikkat çeken KJAR, “Kadın kırımı ile toplum katlediliyor, insanlık değerleri çiğneniyor” diye belirtti.

Artık kadın yaşamının korunması ve özgür yaşamın vaktinin geldiğini kaydeden KJAR, “Ancak bu, kadınlar ve halkların özgürleştirilmesi ile mümkündür. Bu temelde, Fars, Beluci, Azeri, Arap, Kürt, feminist ve ekolojist kadınlar büyük bir mücadele yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Doğu Kürdistan kadınları olarak İran’ın demokratikleştirilmesi için, İran toplumunun dönüştürülmesini kadın özgürlüğünün temeli olarak gördüklerini belirten KJAR, Doğu Kürdistan kadınlarının “İran’daki egemen rejime karşı direniş içerisinde olduğunu” vurguladı.

Kadına yönelik şiddetin “cinsiyetçi zihniyetin sonucu” olduğunu ifade eden KJAR, 8 Nisan’da hesap soracaklarını ve alanlara çıkacaklarını belirtti.

KJAR, “Mücadelemizle faşist rejimi dönüştüreceğiz. İran devriminde kadın öncüdür” dedi.

KJAR, “Kadınların öncülüğünde zirveye ulaşacağız. Doğu Kürdistan ve İran'da demokrasi, ekoloji ve kadın kurtuluşu paradigması ile zaferi elde edeceğiz” diye noktaladı.