KJK 8 Mart ‘kalkışmasını’ selamladı

KJK Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’n‘de açığa çıkan mücadele duruşunun yüzyılın kaderini tayin edecek nitelikte olduğunu söyledi, 8 Mart’taki görkemli kadın direnişini selamladı.

KJK Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açığa çıkan kadın direnişini selamlayan yazılı bir açıklama yaptı.

“Direnişteki ısrarlarıyla mücadele azmini toplumsallaştıran, renkleriyle tekçiliğe yer bırakmayan görkemli kadın kalkışmasına selam olsun” denilen açıklamada, “8 Mart’ta açığa çıkan Kürt kadınların mücadele duruşunun bu yılki toplumsal direniş günümüz olan Newroz ile kadınlar öncülüğünde toplumsallaşarak zirveleşeceğini söyledi, Kürt halkını şimdiden bu yılki Newroza daha güçlü ve iddialı akmaya çağırdı. 

KJK Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Faşizmin her türlü saldırılarını aşarak direnişi en zirvede 8 Mart’a taşıran Kürdistanlı kadınlar, heybetli direnişleriyle herkese umut ve cesaret verdiler. Günlerdir tüm meydanları dolduran, direnişle kuşanan ve büyük bir kararlılıkla faşizmin üzerine yürüyen Kürdistanlı kadınlar, 8 Martlara yeni bir anlam, ruh ve mücadele karakteri kazandırdılar. Talep eden değil, hesap soran, gelecek iddiasını ortaya koyan, var olanı aşan kadınların bu yılki mücadele duruşunu kutluyor, selamlıyoruz.

Coşkusuyla büyük moral veren, direnişteki ısrarlarıyla mücadele azmini toplumsallaştıran, renkleriyle tekçiliğe yer bırakmayan görkemli kadın kalkışmasına selam olsun. Amed’te faşizmin bentlerini yıkarak sözleri, zılgıtları ve duruşuyla alanı dolduran yürekli direngen kadınlara selam olsun. Van’da büyük bir coşkuyla tavır alan, Silopi’de sözüyle, kültürüyle Botan’a ruh veren kadınlara selam olsun. Rojava’da devrim coşkusuyla tüm kentlerde sel olup akan ve devrimin diyarından tüm dünyaya mesaj veren Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Azeri kadınlara selam olsun. Mahmur’da, Şengal’de özgür yaşamda ısrardaki direniş duruşu içinde olan; Tebqa’da, Minbic’da, Halep’te, Şehba’da farklı kültür ve renkleriyle özgürlüğü haykıran bütün kadınlara selam olsun. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve Türkiye’nin birçok yerinde Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınların faşizme ve erkek devlet zihniyetine karşı ortak mücadele duruşlarına selam olsun.

YÜZYILIN KADERİNİ TAYİN EDECEK NİTELİKTE

Kürdistan, Ortadoğu, Ukrayna ve dünyanın birçok yerinde erkek devlet şiddetinin tüm hızıyla can almaya devam ettiği bir süreçte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’n‘de açığa çıkan kadının mücadele duruşu yüzyılın kaderini tayin edecek niteliktedir. Egemen erkek sistemini sorgulayan, mahkum eden ve ‘kadınlar öncülüğünde başka bir dünyanın mümkün olduğunu’ göstererek dünyanın her yerinde ayaklanan kadınlar geleceğin politik vizyonunu da belirlemiştir.

Kürt kadınlar başta olmak üzere, Ortadoğu ve dünya halklarından kadınların tek ses olup erkek devlet politikalarına meydan okuması, kadın öncülüğünüzde yeni bir çağın başlangıcıdır. Dünya Kadınlar Günü’nde yükselen mücadele ve büyüyen özgürlük tutkusu, aynı zamanda önümüzdeki sürecin mücadele hattını da belirlemiştir.

KÜRT KADINLAR YILIN MÜCADELE ÇITASINI BELİRLEMİŞTİR

Dört parça Kürdistan ve yurt dışında bir an olsun direnişi bırakmayan Kürdistanlı kadınlar, bu 8 Mart’la bir kez daha başta AKP-MHP faşizmi olmak üzere tüm kadın ve halkların düşmanı olan erkek egemen zihniyete en net cevabı meydanlarda vermiştir. Kültürüyle, sanatıyla, politik duruşuyla, öz savunma bilinci ve mücadelesiyle kadınlar söyleyecek sözleri, inşa edecekleri geleceklerinin olduğunu herkese bir kez daha göstermişlerdir. Tüm zamanları aşan nitelikte faşizme ve cinsiyetçi erkek politikalarına meydan okuyarak alanlara akan milyonlarca kadın, yılın mücadele çıtasını belirlemiştir.

Günlerdir her yeri kadın farklılığı ve renkliliğiyle donatan, kadın direnişiyle ayaklandıran, “Kadın Özgürlük Zamanı” şiarıyla baharın zindeliğini topluma yayan, kadınların mücadele duruşundan duyduğumuz heyecan ve inançla bir kez daha mücadelede yer alan tüm kadınları kutluyoruz. Kadınların özgürlükteki ısrarı ve tavrı başta bizler olmak üzere tüm kadın hareketlerine daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilinciyle toplumsal düzey kazanan kadın mücadelesine büyük bir iddia ve kararlılıkla her düzeyde mücadeleyi yükselterek öncülük edeceğimize dair bir kez daha sözümüzü yineliyoruz.

NEWROZ’LA ZİRVELEŞECEK

Kadınlar toplumsal mücadeleye öncülük eden pozisyonda olup, 8 Mart’ta açığa çıkan kadınların mücadele duruşunun bu yılki toplumsal direniş günümüz olan Newroz ile kadınlar öncülüğünde toplumsallaşarak zirveleşeceğine inanıyoruz. Bu temelde başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı şimdiden bu yılki Newroza daha güçlü ve iddialı akmaya; faşizmle tarihi hesaplaşmaya çağırıyoruz.