KJK, İran’ın idam ettiği Şirin Elemhuli ve yoldaşlarını andı

KJK Koordinasyonu, İran devleti tarafından 11 yıl önce 9 Mayıs’ta idam edilen Şirin Elemhûli, Ferzad Kemanger, Eli Heyderiyan ve Ferhat Vekili’yi andı.

KJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistan özgürlük mücadelesinde özgürlük kelebeği olarak adını nakşeden yoldaş Şirin Elemhûli ve diğer 3 yoldaşımızın idam edilişlerinin 11. yıldönümüne girdik” dedi.

KJK,  “11 yıl önce,  9 Mayıs 2010 tarihinde faşist İran rejimi tarafından 4 yoldaşımız  vahşi bir şekilde idam edildiler.  Şirin Elemhûli, Ferzad Kemanger, Eli Heyderiyan, Ferhat Vekili İran rejiminin baskıcı, sömürgeci politikalarına karşı sergiledikleri özgürlük direnişlerine tahammül edilmemiş ve yoldaşlarımız katledilmiştir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Faşist İran rejiminin baskıcı politikalarının en yoğun olduğu, kadın iradesinin tamamen kırılmak istendiği, şeriat hükümlerine dayanarak kadın katliamlarının arttırıldığı bir dönemde yoldaşımız Şirin Elemhuli bir başkaldırış olmuştur.   Başkaldırış onu özgürlük yoluna Önder Apo’nun felsefesi ile buluşturmaya getirmiştir.  Mako’nun kızı Şirin, Serhed dağlarının asiliğini ruhu, beyni ile birleştirmiş düşmanını korkutan isyancı kişiliği ortaya çıkarmıştır. Bu isyancı kişiliği ile sistem içerisinde en etkili savaş, mücadele yolunun özgür dağlar olduğunu görmüş hiç vakit kaybetmeden seçtiği yola girmiştir. 

Şirin Yoldaşımız, özgürlük dağlarında verdiği mücadele ile artık İran rejimi için korkulu bir rüya haline gelmiştir.  Bunun yanında yaşamdaki duruşu ve güçlü yoldaşlığı ile Önder Apo’nun yaşam felsefesini kendisi ile kısa sürede bütünleştirmiştir.  Şirin yoldaşımız katıldıktan bir süre sonra mücadele alanı olarak düşmana daha yakın alanlara gitmek ister.   İran rejiminin adeta kalbi Tahran’ı, mücadele alanı olarak seçmiştir.  İran rejiminin faşist Türk devleti ile üzerimize doğru gelmek istediği bir dönemde Şirin yoldaşımızın İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirdiği eylem rejim için büyük bir korku yaratmıştır.  Nitekim Şirin yoldaşımıza karşı zindanda uygulanan insanlık dışı uygulamalar, işkenceler, saldırılar rejimde oluşan korkuyu somut bir şekilde göstermiştir.  Vahşi rejimin, Şirin yoldaşımızın ağzından tek kelime almak için gerçekleştirmediği işkence yöntemi kalmamasına rağmen, yiğit Kürt kızı düşman karşısındaki asi duruşunu korumuştur. İdama götürüldüğünde de aynı duruşunu sonuna kadar sergilemiş ve düşmanını duruşu ve tutumuyla yenilgiye uğratmıştır.    Ş. Saraların, Mazlumların, Kemallerin direniş geleneğinin devamcısı olan Şirin yoldaşımız, ‘beni idam edenler aslında kendilerini idam ediyor’ demiştir.   Böylesi onurlu duruş ancak özgürlük aşkı için yanıp tutuşan bir ruhta oluşur.  İşte bu ruh Şirin’in ruhudur.   Bugün Şirin’in ruhuyla, direnişiyle yaşayan mücadele eden binlerce genç kız genç erkek var.  Şirin yoldaşımızın idamı ile binlerce Şirin, faşist rejime başkaldırıp mücadele saflarına katılıyor. 

Şirin Elemhuli’nin kendisine meşale olarak gördüğü, yolunu kendi yolu olarak seçtiği Kürt kızı Leyla Qasim da faşist Saddam rejimi tarafından idam edilmişti.   Leyla Qasim’dan Şirin Elemhuli’ye özgürlük mücadelesi her geçen gün daha da büyüyor.   Onların bizlere bıraktığı mirasın devamcısı olmanın hem gururunu yaşıyoruz hem de buna layık olma çabamızı her zamankinden daha da arttırıyoruz.

 Şirin yoldaş Rojhilat devriminin sönmeyen güneşidir.  Rojhilat Kürdistanı’nda Apocu kadının temsilini Şirin arkadaş kendi kişiliğinde direnişiyle göstermiştir. Rojhilat devrimi bir kadın devrimi olacaktır.  Şirin ve Şirinlerin şahsında Ortadoğu devrimi halkların devrimi olacaktır.   İran rejiminin Kürtler, kadınlar üzerindeki baskılarını her zamankinden daha fazla arttırdığı bir dönemde kadınlar olarak mücadele alanlarına akmanın faşist zihniyetlere karşı direnişi büyütmenin gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.

Kadın özgürlük hareketi olarak bu değerli yoldaşlarımızın mücadelesini büyütmek bizlerin en öncelikli görevidir.   Bu temelde Şirin Elemhuli ruhu ile mücadeleyi daha da yükseltmenin tam zamanı diyoruz.  Şirin yoldaşımız ile beraber idama götürülen Ferzad Kemanger, Eli Heyderiyan ve Ferhat Vekili yoldaşlarımız ve Mayıs ayı şehitlerinin anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve mücadeleyi büyütmenin sözünü yineliyoruz.  Tüm Kürt halkını da faşist rejimlere karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. "