KJK: Önder Apo varlık gerekçemizdir!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan KJK, "Önder Apo varlık gerekçemizdir. Demokratik konfederalizm Önderliğinin  özgür yaşama kavuşmasının mücadelesini yükseltmenin zamanındayız" dedi.

KJK Koordinasyonu'nun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle yaptığı açıklama şöyle:

ÖNDER APO'NUN DOĞUŞU TÜM KADINLARIN VE HALKLARIN DOĞUŞUDUR

"Özgür yaşamın doğuşu anlamına gelen Önderliğimizin doğum gününü başta özgür insan Rêber Apo’ya, yine 4 Nisan Önder Apo’nun doğum günü tüm Kürt halkına, Ortadoğu halklarına, kadınlara ve insanlığa kutlu olsun! Önder Apo’nun doğum gününü büyük bir  özlemle kutluyoruz. Doğuşu tüm kadınların, halkların doğuşudur.

Önder Apo’nun doğumu Kürt halkının yeniden  doğuşu ve var olmasıdır. Önder Apo’nun doğuşu Kürt’ün değerlerini çağdaş demokratik değerlerle buluşturarak, Kürt halkını Ortadoğu’nun en temel demokratik kadim ve özgürlük gücü haline getirmiştir. Önder Apo’nun doğuşu aynı zamanda binlerce yıl insanlığa ve uygarlığa beşiklik ederek, Ortadoğu’nun tüm değerlerini de sahiplenmiştir. Tüm bunlar üzerinden yeniden doğuşu anlamına gelmektedir. Önder Apo’nun doğuşu toplumcu yaşamın öncüsü özgür kadının yeniden doğuşu olmuştur. Önder Apo tüm yaşamı boyunca bu toplumsal değerler ve halk gerçekliğine duyduğu sorumlulukla hareket etmiş, yaşamının her anını  demokratik bir toplum ve toplumlar için adamıştır. Böylede yaşamaktadır. Nihayetinde şuanda insanlığın başına bela ve büyük bir tehlike olmuş, korona virüsünün   temel  dermanı, çözümü Önder Apo’nun demokratik ekolojik kadın eksenli toplumcu paradigmasıdır.

ÖNDER APO VE TÜM SİYASİ TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK 

Tüm insanlığa bu özgürlük modelini armağan etmektedir. Kapitalist modernitenin krizinden çıkışının yegâne ve biricik yolu bu olmaktadır. Yine herkesi kapsayacak bir adalet ve infazda eşitlik hukuku esas alınmalıdır. Koronavirüsünden  kaynaklı derhal tüm siyasi tutsaklara ve başta da Önder Apo’ya özgürlük diyoruz. Tüm halklar ve ilgili uluslararası kuruluşlar bu temelde özgürlük mücadelesinin mimarı için harekete geçmelidir. Dolayısıyla Önder Apo bugün en zor zindan koşullarında ve 22 yıldır mutlak tecrit altında tutulmaktadır. Rêber  Apo Kürt tarihini, Ortadoğu tarihini, kadının kölelik tarihini değiştirdiği kuşku götürmez bir hakikat olmaktadır. Tüm insanlık açısından da bugün rolünü oynamaktadır. 22 yıldır mutlak bir tecrit sistemi, AKP-MHP faşist TC’nin öncülüğünde yürürlüktedir. Tecrit  son bulmalıdır. Önder APO nun hayatı milyonların hayatıdır.

Önder Apo’nun  geliştirdiği tüm savunmaları, insanlığın, toplumun ve kadınların özgür yaşam çizgisi haline gelmiştir. Bu sistem kadın, çocuk, ekoloji ve tüm toplumun düşmanıdır. Dolayısıyla Kapitalist sistemin hastalığı olan korona  virüsünden çıkışınında, çözümü de yeni bir özgürlük sosyolojisidir ve önder Apo’nun özgürlük manifestosudur. Önder Apo’nun tüm mücadelesi ve  en büyük saygısı özgür yaşamın kendisinedir. İnsan ömrünün her saniyesine kutsallık düzeyinde anlam vermiştir. Bu açıdan yaşamının her anına büyük çalışmalar ve yaratılan değerler geliştirmiştir. İnsan yaşamının her anının kutsallığına, Önder Apo kadar değer veren bir Önderlik ve insan sayısı çok azdır.

Önder Apo açısından bir insanın doğumu kutsaldır. Tüm insanların da doğuşuna saygı göstermesi ve ona göre yaşaması gerekmektedir. Önder Apo böyle yaşayarak herkese örnek olmuştur. Kürt halkının, dünya halklarının, kadınların, ekolojik çevrelerin Önder Apo’yu bu düzeyde sevmesi; yaşamının her anını Kürtler, insanlık ve kadınlara  değer vererek yaşamaktadır. Önder APO  yaşamının her saniyesini özgür toplumsallık ve insanlık için geçirerek yaşamaktadır. Her saniyesi Kürt halkının özgürlüğü, Ortadoğu ülkelerinin demokratikleşmesi ve tüm insanlığın özgürlüğü için derinleşerek büyük bir yoğunlaşma içinde geçmektedir. Yaşamının her  anını kutsal olduğundan Önder Apo hiçbir anını boş geçirmemektedir. Önder Apo’nun özgür yaşam mücadelesinin felsefesi Kürt’ü, kadınları, halkları ayağa kaldırmış; ve dört parça Kürdistan'da, Êzidxan'da, Maxmur'da, Avrupa’nın bir çok ülkesinde özgürlüğü için savaşan bir halk gerçekliğini yaratmıştır.

Önder Apo toplumsal yaşamın temel hakikati olan özgür kadın gerçeğini bugün de ortaya çıkarmak için çok büyük bir mücadele vermektedir. Böylece ana emeğine en büyük değeri veren evlat olarak tarihteki yerini almıştır. Eğer bugün Kürt kadınları ve gençleri Önder Apo için kendisini feda ediyorsa, ‘Gençlik Apo’nun fedaisidir’, kadınlar ve halklar "jın, jiyan, azadi" sloganları atılıyorsa bunun nedeni Önder Apo’nun kadına ve gençliğe yine halklara kazandırdığı özgürlük istemi ve  bilincinin ufku olmaktadır.

 FEDAİ RUHLA SÜRECE YÜKLENECEĞİZ

1998 yılında Önder Apo’ya yönelik uluslararası bir komplo gerçekleştirilmiştir. Bu komploya karşı Kürt gençleri, kadınlar, yaşlılar, bir bütün olarak Kürt halkı ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ diyerek Önder Apo etrafında ateşten bir çember kurmuştur. Yüzlerce Kürt insanı Önder Apo için kendini feda etmiştir. Bugün de Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması, AKP-MHP faşizminin yıkılması için binlerce fedai Önder Apo çizgisinde direnişe geçmiştir. Kadınlar olarak kendilerinin gerçek doğumunu sağlayan Önder Apo’ya borçlarını yerine getirmek için özgür bir yaşamın gelişmesi için  fedai ruhla sürece yükleneceğimizin sözünü bir kez daha yeniliyoruz.

TECRİDİ KIRMA, FAŞİZMİ YIKMA MÜCADELESİNİ YÜKSELTELİM

Önder Apo’nun doğum gününde mutlak tecridi sonlandıralım. Direnişimize farklı-yol yöntemler kazandırmanın içinde olabilmeliyiz. Önder Apo söz konusu olduğunda Kürt kadınlarının ve Kürt halkının mücadele istemi ve kararlılığı daha da artmaktadır. Kürt halkı öfkesini bileyerek, bilincini derinleştirerek büyük özgürlük serhıldanlarına kendini hazırlayabilmelidir. 4 Nisan doğumunu unutturmak, bastırmak mümkün değildir. Bu doğuş en zor koşullarda mücadele iradesi ve gücü haline gelir, Kürt halkını, Ortadoğu halklarını ve insanlığı özgürleştirme mücadelesini yükseltir.

Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini 4 Nisan gününde tecridi kırma ve faşizmi yıkma mücadelesini yükseltmeye ve Önder Apo’ya olan borcunu ve sorumluluklarını bulunduğu, yaşadığı evinde, sitesinde,mahallesinde yaşadığı yerde ağaç ekerek  yerine getirmeyi çağırıyoruz. Önder Apo varlık gerekçemizdir. Demokratik konfederalizm Önderliğinin  özgür yaşama kavuşmasının mücadelesini yükseltmenin zamanındayız."