KJK: Şirnex halkının cinsel saldırıya karşı direnişini selamlıyoruz

Seçimler sonrası Kürt kadınlarına yönelik özel savaşın cinsel suç çetelerinin devreye girdiğini kaydeden KJK Koordinasyonu, “Her Kurdistanlı, uyuşturucu-fuhuş-cinsel saldırı örgütleme ve bireylerine karşı doğrudan öz savunma ile cevap vermelidir” dedi.

ŞIRNEX'TE CİNSEL SALDIRIYA KARŞI ÖZ SAVUNMA

Kurdistan Kadınlar Topluluğu (Komalên Jinên Kurdistan-KJK) Koordinasyonu, Şirnex halkının dün akşam saatlerinde bir Kürt kadınına yönelik cinsel saldırısına karşı geliştirdiği öz savunmaya dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Türk özel savaş elemanının Şirnex’te bir Kürt kadınına yönelik cinsel saldırısına karşı geliştirdiği öz savunma, onur savaşının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Halkımızın seçimlerde ortaya koyduğu demokratik devrim ve Şirnex halkının öz savunma direnişinden büyük onur duyuyor ve direnişi selamlıyoruz” denildi.

KJK Koordinasyonu’nun “Demokratik Kamuoyuna” yönelik yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:  

“Faşist AKP-MHP iktidarının halkımızın özgürlük mücadelesini çöktürme planına bağlı olarak yürüttüğü işgal saldırıları askeri, siyasi, sosyal ve kültürel her alanda özel savaş uygulamaları ile yürürlüktedir. Kürt halkını kimliksizleştirmek ve teslim almak için her tür kendini savunma değer ve araçlarından mahrum etmeye çalışmaktadır. Bunun için soykırım rejimi darbe ve işgal planını her alanda uygulamaktadır. Dünya ve insanlık tarihinde emsali görülmemiş kendini savunma, koruma ve var olma direnişi ile adını yazdıran değerli Kurdistan halkı, onurlu Kürt kadınları ve gençlerine düşman faşist AKP-MHP rejimi, 50 yıllık direnişin yarattığı özgür Kürt’ü ve özgür yaşamını yok etmek için uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma, kültürel ve sosyal yozlaşmayı özel savaş çeteleri, mafya ve sömürgeci kültürel-sosyal hareketleri devreye koymaktadır. Bu temelde kadınlar ve gençler doğrudan faşist rejim merkezlerinin hedef aldığı kesimler olmaktadır.

CİNSEL SALDIRI SUÇLARI İŞLENİYOR

Kürt Kadın Özgürlük Hareketinin Kurdistan ve Ortadoğu’ da ‘’Jin Jiyan Azadî’’ felsefesi ile geliştirdiği demokratik devrim ve direniş hareketleri, çağımızın özgürlük çizgisini belirlemiştir. Kürt, Arap, Türk, Fars, Ermeni, Süryani kadınlar artık kendisinin ve dünyanın kaderini belirleme gücünü kazanmıştır. Bu  hegemonik ve ataerkil tüm paradigmaları ve güçleri korkutmaktadır. Bu nedenle AKP-MHP şahsında bölgenin karşı devrimci, ataerkil güçleri Kürt kadınlarına ve özgürlük hareketine karşı DAİŞ tarzı bir gizli ittifak geliştirmektedir. Kurdistan’da yüz binlerce asker, polis, korucu, ajan ve uzantıları ve DAİŞ bir tecavüz ve şiddet gücü olarak kadınlara karşı devreye konulmakta, böylelikle Ortadoğu’da kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ulus çözümü engellenmek istenmektedir. Kürt halkı ve Kürt kadınlarına karşı örgütlendirilen karşı devrim ve militarist güçler, Türk, Arap ve Fars kadınlarının yaşamını militarize etmekte, kadına yönelik şiddet, yoksulluk ve köleleştirilme ile sonuçlanmaktadır. Bu anlamda Kürt kadınlarına yönelik soykırım saldırıları, cinsel saldırı suçları Ortadoğu kadınlarına yönelik soykırım ve şiddet suçları demektir.    

ŞIRNEX HALKININ ÖZ SAVUNMA DİRENİŞİNDEN BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ

Türkiye ve Kurdistan’da demokratik devrim niteliğinde bir seçim yaşanmış ve kayyumlara karşı görkemli serhildan ile halkımız seçkin bir öz savunma örneği göstermiştir. İşgal ve istilanın en vahşi yöntemlerle devreye konulduğu yerlerden biri de Şirnex ve kahraman Botan halkımızdır. Şirnex halkının iradesi, faşist AKP-MHP soykırım rejimi tarafından seçim günü bir istila hareketi ile gasp edilmiştir. Sadece Şirnex halkının iradesinin gasp edildiğini düşünmek büyük yanılgı olacaktır. Herhangi bir yerde on binlerce ordu ve polis ile bir halkın iradesine el konulmuşsa tüm ülkenin iradesi teslim alınmış demektir. Bu anlamda seçimlere demokratik bir başarı atfetmenin ölçüsü Şirnex halkının gasp edilen iradesini tüm demokratik ve muhalif güçlerin mücadelesi ile geri almaktır.

Seçimlerden kısa bir süre sonra Kürt kadınlarına yönelik özel savaşın cinsel suç çeteleri devreye girmiştir. Türk özel savaş elemanının Şirnex’te bir Kürt kadınına yönelik cinsel saldırısına karşı geliştirdiği öz savunma, onur savaşının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Halkımızın seçimlerde ortaya koyduğu demokratik devrim ve Şirnex halkının öz savunma direnişinden büyük onur duyuyor ve direnişi selamlıyoruz. Tarih bir daha göstermiştir ki öz yönetimine, öz savunmasına sahip çıkan halktan büyük güç ve devlet yoktur. Bir daha kanıtlanmıştır ki Kürt halkı kuşku duyulmaması gereken yenilmez bir irade kazanmıştır. Ve bu irade, özgürlük tutkusu asla ele geçirilmezdir.

ONURUMUZA EL UZATILMASINA ASLA TAHAMMÜL ETMEMELİYİZ

Bu temelde, tüm Kürdistan halklarına, kadınlara ve kadın hareketlerine ve gençlere çağrımızdır; Öz savunma öncelikle bilinçtir ve bilinç çalışmasıdır. Herkes komşunu, arkadaşını, çocuklarını, arkadaşlarını özel savaş politikalarına karşı aydınlatmalı ve bilinçlendirmeli, yakın çevresini özel savaşa karşı korumalı ve savunmalıdır. Bu bir onur savaşıdır ve biz onurumuza el uzatılmasına asla tahammül etmemeliyiz. Kadın hareketleri, demokratik kitle örgütleri kendini koruma ve savunma amaçlı her tür bilinç, eğitim, örgütlenme ve eylemler ile özel savaş uygulamalarına karşı seferber olmalıdır. Her Kurdistanlı özel savaş elemanlarını ve kurumlarını yolda dahi karşılaşmayacak düzeyde tecrit etmelidir. Sömürgeci devlet kurum ve elemanları sosyal ve kültürel olarak yalnızlaştırılmalıdır. Her Kurdistanlı, Kürt kadınları ve gençlerine yönelik uyuşturucu-fuhuş-cinsel saldırı örgütlemelerine, bireylerine karşı doğrudan öz savunma ile cevap vermelidir. Hiçbir Kürt kadını bir an bile onuruna  yönelik saldırılara karşı tahammül etmemeli ve kendi öz savunmasını devreye koymalıdır.

Bu temelde kadın hareketlerini, dört parça Kurdistan halkını, Türkiye demokratik cephesini Şirnex halkına yönelik istila-işgal saldırılarına karşı yalnız bırakmamaya, Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinin temel gündemi olarak ele almaya ve süreklileşen sahiplenmeye davet ediyoruz. Şirnex Türk devletinin Kürt halkına, kadınlara ve Türkiye halkalarına yönelik tüm amaç ve niyetlerinin temel göstergesidir. Bu anlamda Şirnex Amed’dir, Êlih’tir, Mûş’tur, Riha’dır, Mêrdîn’dir, Îdir’dır, İstanbul’dur, İzmir’dir, Mersin’dir. Şirnex Rojava, Güney ve Rojhilat Kurdistanı’dır. Şirnex’ı demokratik mücadelenin merkezi yapalım ve kadın direnişini görkemli Botan’da yükseltelim."