KKB/KÖG kadın komünarların izinde direnişe çağırdı

Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü (KKB/KÖG) “Kadın Komünarların ayak izlerini takip etmeye, Aynurlaşmaya, patriyarkal kapitalizme karşı direnişe, militanlaşmaya” çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KKB/KÖG “Ezilenlerin başkaldırı tarihinin her yerinde o tarihe emekleriyle, direnişleriyle ve öncülükleriyle yön verenlerin izleri saklıdır” diyerek “Cemre, İdil, Zahide ve Aynur’un tarihin onurlu taşıyıcıları ve öncüleri olarak ölümsüzleştiğini” ifade etti.

KKB/KÖG, Berlin’den Filistin ve Rojava’ya kadın öncülerin direnişlerine dikkat çekerken “Kadın Komünar ölümsüzler; Aynur, Cemre, İdil ve Zahide kadın kurtuluş tarihinin özneleri, direniş tarihinin devamcıları oldular” diye ekledi.

“Onların eylemlerini, mücadelelerini sürdürmek Kadın Komünarların ve partimizin ilan ettiği Aynurlaşma taarruzunu sahiplenmek ve her yerden yükseltmektir” ifadelerini kullanan KKB/KÖG, şöyle devam etti:

“Şimdi onların mücadelesi dünyanın her yerinde büyük bir direngenlikle kendini gösteriyor. Şimdi ölümsüz Kadın Komünarları kadın mücadelesinin erkek egemen saldırılar karşısında keskinleştiği, dünyanın her yerinde kadınların hakları ve hayatları için sokakları doldurduğu, isyan ettiği günlerde anıyoruz. Kadınlar, patriyarkal kapitalizmin ve faşizmin her türlü saldırılarına karşı isyanı büyütmeye devam ediyor. Kadın Komünarların kuruluş çağrısında olduğu gibi yeryüzü her yerden mora boyanıyor. Faşizme, işsizliğe, yoksulluğa, patriyarkal kapitalizme karşı kadınlar geri adım atmaksızın mücadele veriyor...

Türkiye’de kadın düşmanlığının cisimleşmiş hali AKP-MHP faşizmine karşı isyan da aynı azimle yürütülüyor. Kendi sıkışmışlığı ve neoliberal kadın düşmanı ideolojisi gereği iktidar kadınların tüm haklarına saldırmaya devam ediyor, patriyarkal kapitalizmin tüm kurumları ve araçlarıyla, kadınları hedef alarak insanlığın tüm değerlerini yok etmeyi hedefliyor. AKP- MHP faşizmi için erkek devlet aygıtı karşısındaki kadın isyanın yarattığı dinamizmi yok etmek ve kendi karşısında örgütlenen mücadeleyi sindirmek için her fırsatta kadınlara ve kadın mücadelesine saldırıyor.

Erkek egemen saldırıların ve kadın direnişlerinin yoğunlaştığı bu dönemde ölümsüz Kadın Komünarları anmak onların izinden sürdürülen mücadeleyi büyütmeyi ve onların önümüze koyduğu görevleri sürdürmeyi gerektiriyor. Cemre nasıl inatla mücadeleye tutunup cesaretiyle mücadeleyi Rojava topraklarında ölümsüzleşene dek yürüttüyse,  İdil ve Zahide Dar Azza’da Türkiye sınırına amansız bir cüretle savaşın ateşini taşıdılarsa,  Aynur nasıl bir an olsun kadın mücadelesinden, mücadelenin gereklerinden, örgütünün sorumluluklarından kaçınmadan, en önde koştuysa her göreve, kuşandıysa komünar militanlığı, kurmaylığı Kadın Komünarlar da onların izinden aynı heyecanla, inatla ve cüretle en önde koşarak öncüleşecek, militanlaşacak, Aynurlaşacağız!

Ölümsüzlerimiz sınırsız ve sömürüsüz bir dünya için savaştılar, bu amaçla devrim için mücadele ateşi nerede yanıyorsa oraya koştular. Arkalarına dönüp bakmadan, kaybedecekleri hiçbir şeyi olmayanlar safında ölümsüzleşen kadın yoldaşlarımızı kendimize pusula edindik...

Yeryüzünde sömürü son bulana ve ezilenler kazanana dek yorulmayacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Sesimizin yettiği, yüreği bizimle atan herkesi ölümsüz Kadın Komünarların ayak izlerini takip etmeye, Aynurlaşmaya, patriyarkal kapitalizme karşı direnişe, militanlaşmaya çağırıyoruz.”