KNK Kadın Komisyonu'ndan Stoltenberg’e açık mektup

KNK Kadın Komisyonu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e açık mektup yazdı.

KNK Kadın Komisyonu, Kürt kadınları adına Kürdistan’ın işgalinin, Kürt halkı ve kadınlarına karşı yürütülen savaşın durdurulması için NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e açık mektup yazdı.
Mektupta şu ifadeler yer aldı
"Bu imza kampanyasını başlatma sebebimiz, 24 Nisan 2021’de yani Ermeni katliamının yıldönümünde Güney Kürdistan’da Türk devletinin başlatmış olduğu işgal saldırısından kaynaklıdır.
Türkiye tam da Ermeni soykırımın yıldönümünde Kürt halkına sizi de soykırımdan geçireceğiz mesajını verdi. Bildiğiniz gibi Türkiye 70 yıldır bir NATO üyesidir. Dünya’nın en büyük küresel organizasyonlarından biri de NATO’dur. NATO’nun sorunları çözecek gücü vardır. Ayrıca NATO’nun barışın tesisini sağlamak ve korumak ile ilgili bir yükümlülüğü vardır. Çünkü NATO kendini tanımlarken demokratik değerlere teşvik ettiğini söyler. Anlaşmazlıkları da barışçıl bir yöntemle çözeceğini ilkelerinde belirtmiştir. Ancak NATO 70 yıldır üyesi olan Türkiye’nin bu işgal girişimine sessiz kalmıştır. Türkiye sadece işgal etmekle kalmıyor, işgal ettiği yerlerde kadın soykırımını gerçekleştiriyor. Akp hükümeti hem Türkiye’de kadın soykırımını teşvik etmekte hem de ülke sınırlarının ötesinde de kadın soykırımını gerçekleştirmektedir. Başta Afrin’de Grespî’de, ve Serêkanî’de taciz, tecavüz, yağmalama, kaçırma, katletme gibi bir çok yöntemi kullanarak kadın soykırımını gerçekleştiriyor. Birleşmiş Milletlerin Afrin ile ilgili 2020 Raporu’nda Türk devletinin bu kadın soykırımcı politikası dehşet verici olarak nitelendirilmiştir. Türk devletinin yayılmacı ve işgal politikası NATO’nun ilkelerine aykırıdır ve Türk devleti açıkça bu ilkeleri ihlal etmektedir. Bu anlamda Kürt kadınları olarak NATO’yu kendi üyesi olan Türk devletinin çiğnediği NATO’nun ilkelerine sahip çıkmaya ve Türkiye’yi durdurmaya çağırıyoruz. 
Bu imza kampanyası 07.05.2021 tarihinde KNK Kadın Komisyonu tarafından başlatılmıştır. 2 hafta boyunca imzaya açık kalacaktır. Daha sonra imzalarla beraber NATO Genel Sekreteri’ne ulaştırılacak."

https://www.change.org/p/jens-stoltenberg-stop-the-turkish-stat-s-genocide-and-femicide-of-the-kurds?recruiter=1031472288&utm_source=share_petition&utm_campaign=share_for_starters_page&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_28758775_en-CA%3A1&recruited_by_id=e7d89bc0-294b-11ea-8f0f-49847613c500