'Kobanê Davası kumpastır, asıl bu iktidar yargılanacak'

Kobanê Davası’nın “intikâm ve kumpas davası” olduğuna dikkat çeken HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, asıl suçlunun ve yargılanması gerekenin iktidar olduğunu vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi, Kobanê Davası’nın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

HEDEP milletvekilleri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcilerinin yanı sıra Barış Anneleri ile çok sayıda kadının katıldığı eylemde, HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu açıklama yaptı. Kobanê Davası’nın kumpas davası olduğunu, aynı zamanda bir “intikam davası” olduğunu söyleyen Halide Türkoğlu, “Kadın mücadelesine karşı düşmanlık davasıdır. Bu aynı zamanda halkların ve eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik iktidarın baskı politikaların sonucudur. Biz eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten kadınlar olarak, Sebahat Tuncel’in özgürlük mücadelesinde yolları kesişmiş kadınlar olarak bu iktidarın kadın düşmanı politikalarının tanığıyız. Kürt halkına yönelik düşmanlık politikalarının tanığıyız. Yargı kumpas davalarının tanığıyız” dedi.

Kobanê ile kadın özgürlük mücadelesini savunmanın suç olmadığını söyleyen Halide Türkoğlu, şunları söyledi: “Kobanê’de insanlar IŞİD’e karşı mücadele ederken aslında bir yaşamı kendi yaşam haklarını savundular. Bütün dünya bunu sahiplendi. IŞİD’e karşı mücadele etmemek suçtur. IŞİD’in politikalarına karşı durmamak suçtur.  Hepimiz Êzidî kadınların köle pazarlarında nasıl satıldığını gördük. Biz mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda bu davayı boşa çıkarıp mücadelemizle iktidarın suçunu teşhir edeceğiz ve iktidarın suçlarının yargılanması için bu davanın takipçisi olacağız.”