Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için Kobanê'de açlık grevi başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerini sahiplenmek amacıyla Kobanê Kantonu’nda 7 günlük dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin son bulması ve özgürlüğü ile cezaevlerinde artan hak ihlallerine karşı Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki cezaevlerinde 27 Kasım’da başlatılan açlık grevleri 38’nci gününde devam ediyor. Fırat Bölgesi Şehit Aile Kurumu’nun öncülüğünde Kobanê Kantonu’nun Şehit Agit Meydanı’nda “An özgürlük anıdır, Tecride hayır, Rêber Apo için Özgürlük” sloganıyla dönüşümlü açlık grevi başlatıldı. 7 gün sürecek eylemin ilk grubunda Kongreya Star yer alıyor.

Eylem saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Şehit Aile Kurumu Meclis Üyesi Arif Bali, Fırat Bölgesi Kongreya Star Koordinasyonu adına Rewşen Hacim birer konuşma yaptı.

Hacim, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Uluslararası İnsan hakları kanunlara göre Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsaklara yönelik yapılan tecrit ve hak ihlalleri en üst düzeye ulaştı. Türk devleti bu saldırılarıyla Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor. Kürt halkına yönelik yapılan soykırımlara rağmen Önderliğin felsefesi bütün dünyaya yayılmış. Bugün Önderlik şahsında komplo farklı şekillerde devam etmektedir. Kuzey ve Doğu Suriye ve Şengal bölgesine yönelik yapılan saldırılarla Önderliğin felsefesini ve demokratik Özerk Projesini kırmaya çalışıyorlar.  Leyla Güven şahsında da özgür kadın iradesini kırmaya çalışıyorlar. Fakat Türk devleti şunu iyi bilmelidir ki hiçbir zaman bizi bitiremeyecektir. Hepimiz Önderliğin felsefesi temelinde büyüdük.”

Yarın eylemi  Devrimci Gençlik Birliği, Qinê Bölgesi, Fırat Bölgesi Yönetimi, Gire Sipî ve Eyn Îsa Kantonu’nun yönetimi devralacak.