Konca ve Küçükkeleş, Darleux ile görüştü

HDP Milletvekili Besime Konca ile MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Fransız Sol Parti Ulusal Sekreteri Corinne Morel Darleux ile Paris'te bir görüşme gerçekleştirdi.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ile HDP 25. Dönem Milletvekili ve MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Fransız Sol Parti Ulusal Sekreteri ve Bölge seçilmişi Corinne Morel Darleux ile Fransa'nın Başkenti Paris'te bir araya geldi. Görüşmede HDP'nin programı, hedefleri ile HDP Kadın Bildirgesi ve çalışmaları üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirildi. Konca ayrıca, Franceinfo Televizyon ve Radyo Kanalı’na da bir demeç verdi.

Corinne Morel Darleux ile yapılan görüşmede HDP Kadın Bildirgesi ve kadın çalışmaları hakkında da bilgi veren Küçükkeleş ve Konca, Rojava üzerine de bilgi alışverişinde bulundu. Rojava’ya yaptığı gezisinden yeni dönen Darleux, bölgeye ilişkin izlenimlerini ve ziyaretlerini aktarırken, HDP’li kadın milletvekilleri de Türkiye, Kürdistan ve yurtdışındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarında karşılaştıkları zorluklara da değinen HDP’li kadın milletvekilleri, zorluklar ne olursa olursun, bu sorunların karşısında kararlılıkları olacaklarını belirtti. HDP’li kadın milletvekilleri ve Darleux, önümüzdeki süreçte kadınlar için ortak projelerde yer almak gerektiği belirtip kısa sürede tekrar bir araya gelme kararı aldı.

Besime Konca, Fransa’nın tanınmış televizyon ve radyo kurumu olan Franceinfo muhabirlerinden Carole Bélingard’ın da sorularını yanıtladı.