Kongra Star'dan direniş mesajı: Kürt kadınları teslim olmayacak

İzmir'de bir HDP'linin katledilmesine sert tepki gösteren Kongra Star, "Kürt kadınları faşizm karşısında asla teslim olmayacaktır" diyerek, direniş mesajı verdi.

Kongra Star Koordinasyonu, HDP'nin İzmir'deki binasına saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Kongra Star'ın açıklaması şöyle:

"HDP İl Binasına yönelik gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın katli ile sonuçlanan organizeli faşist saldırıyı nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu saldırının ardındaki güç ile bir yıl önce Helincê’de Kongra Star üyelerini katleden güç birdir.

Kuzey Doğu Suriye’deki kadın öncülüğündeki devrimi tasfiye etmek için her türlü saldırılar geliştiren faşist AKP-MHP rejimi, burada olduğu gibi Bakurê Kurdistan ve Türkiye şehirlerinde katliam ve soykırım politikasına dayalı varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bugün HDP’nin İzmir İl Binasına yönelik gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz adlı yurtsever Kürt kadınının vahşice katledilişi ile sonuçlanan saldırı, kesinlikle münferit değildir. Kobanê intikam davasının yürütüldüğü ve HDP’ye yönelik kapatma davasının açıldığı bir süreçte böylesi bir saldırı ile Kürt halkına ve demokrasi güçlerine mesaj verilmek isteniyor.

'FAŞİST ÇETE DEVLETİ GÖZDAĞI VERİYOR'

Deniz Poyraz’ı katleden kişi, geçmişte TC’nin Kuzey Doğu Suriye’deki faşist çete örgütlenmesinde yer almış, burada eğitilmiş, yetiştirilmiş kadın ve Kürt düşmanı bir katildir. Bu kişi tek değildir. Bunun gibileri bugün Efrîn’de, Serêkaniyê’de, Girê Spî’de katliamlar yapıp kadınları köleleştirirken, Bakûrê Kurdistan ve Türkiye’de de çete devletten katliam emri bekliyorlar. HDP İl Binasına yönelik saldırının böylesi bir kişiye yaptırılmış olmasının amacı budur. Faşist çete devleti Kürt halkına, kadınlarına ve demokrasi güçlerine böylece gözdağı vermeyi amaçlıyor.

'ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİ BÜYÜTÜLECEK'

Ancak faşist AKP-MHP çete devleti çok iyi bilmeli ki başta Kürt kadınları olmak üzere halkımız nerede olursa olsun her türlü soykırım saldırıları karşısında varlık ve özgürlük direnişini yükselterek sürdürecektir. Bu tarz alçak saldırılar faşist çete rejiminin yaşadığı sıkışmışlığı ortaya koyuyor. Sıkıştıkça saldırganlaşan bir Kürt ve kadın düşmanı rejim ile karşı karşıyayız. Öyleyse onun sonunu getirecek düzeyde direniş ve mücadeleyi yükseltelim. Ne Kobanê ne İzmir ne de başka bir yerde Kürt kadınları faşizm karşısında asla boyun eğmeyecek, asla teslim olmayacaktır.

Helincê katliamının birinci yıl dönümünü karşıladığımız bu günlerde TC devletinin çete örgütlemesi tarafından yapılan bu saldırı mücadele kararlılığımızı ancak daha da büyütür. Bu anlamda kahrolsun faşist AKP-MHP rejimi, yaşasın kadın öncülüğündeki özgür yaşam direnişimiz diyoruz!"