Kongreya Star Helince şehitlerini andı

Kongreya Star Koordinasyonu, Helince Katliamı’nda şehit düşen 3 devrimci kadını andı, tüm halkları Türk devletine karşı durmaya çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Kongreya Star Koordinasyonu, 23 Haziran 2020’de işgalci Türk devleti tarafından Kobanê’nin Helince köyünde katledilen 3 devrimci kadın Zehra Berkel, Hebûn Mela Xelil ve Emine Weysi’yi, şehadetlerinin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklama ile andı.
Kongreya Star, uluslararası hukuk örgütlerinin kadınlara ve halklara dönük saldırılara karşı sessizliğini de kınadı.

'KÜRT KADINLARI TÜRK DEVLETİNİN HEDEFİNDE'

Açıklamada şöyle denildi:

“Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu üyelerinin şehadetlerinin yıl dönümünde bütün Helence şehitlerini anıyoruz. Toplumsal eşitlik için mücadele eden şehitlerimizi unutmayacağız.
Bizler demokrasi ve özgürlük ideolojisiyle mücadele etmiş binlerce şehidin yolunun takipçisi olacağız ve bütün hayallerini gerçekleştireceğiz. Kürt kadınları demokrasi ve özgürlük mücadeleleriyle bütün dünya kadınlarına öncülük ediyor. Bu yüzden de işgalci Türk devleti Kürt kadınlarını hedef alıyor.
Kobanê’de siyasetçi kadınların hedef alınmasını, Fransa’da Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın, yine İzmir’de HDP çalışanı Deniz Poyraz ve işgal edilen bölgelerde kadınların katledilmesinde gördük. Tüm bu katliamlar işgalci Türk devletinin istihbaratının eliyle yapıldı.
Türk devleti on yıllardır demokrasi ve özgürlük için mücadele edenlere karşı savaş yürütüyor. Parlamenterleri, aktivistleri, hukukçuları ve gazetecileri uluslararası ölçü ve kanunlara aykırı bir şekilde hedef alıyor.
Faşist Türk devleti halklarına bağlı olan özgür kadın iradesinden korkuyor. Haklarını, özgürlüklerini ve topraklarını savunan kadından korkuyor. Kadınlar, Türk devletinin saldırılarına karşı bir köprü oluşturmak istiyor.

'VAHŞİ SALDIRILARA KARŞI DURALIM'

Kongreya Star olarak Ortadoğu halklarına, devrimci kadınlara, kadın örgütlerine dönük vahşi saldırıları ve katliamları kınıyoruz. Türk devletinin işlediği kirli ve savaş suçlarını kınıyoruz.
Dünyadaki tüm kadın örgütlerini, özgürlük için mücadele eden halkları vahşi saldırılara karşı durmaya çağırıyoruz. Özgürlük için tarihi bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Ayrıca uluslararası toplumu savaş suçlarını gözlemlemeye, suçluları yargılamaya ve Türk devletini bu bölgeden çıkarmaya çağırıyoruz."